Anketa hlasujte do komentářů napište váš názor na nejprodávanějšího papouška.
prosím i s rodovým jménem
např. : andulka vlnkovaná, Korela chocholatá, Rosela pestrá
Dobrý den,
podle mě to takhle nejde napsat. Každý je ochotny dát určité peníze za úplně jiné papoušky a každý dle svých finančních možnosti. Třeba podle mě, kdyby se dali sehnat takoví flavifronsi, hodně lidí, kteří chovají poicephalusy a měli by na to samozřejmě peníze by je okamžitě chtěli, zatímco chovatelé amazoňanů by se po nich ani neohlédli, jinak řečeno v prodejnosti podle mě záleží hlavně na tom, kolik lidí daný rod ptáků chová a kolik peněz je do ptáků ochoten dát.
Jinak se stále i přes jejich vysoké počty cenově drží žáci a podle mě, i co tak vím od známých, není zas takový problém je prodat. Hodně žádaní jsou také třeba papoušci rudobřiší. Prostě v káždé skupině papoušků jsou nejprodávanější a méně prodávané druhý.
Také bych souhlasil, ale přesto si myslím, že to jsou andulky, korelky agáči atd. Žaka si koupíte jednoho, případně dva - do páru, ale této klasiky má asi více chovatelů a ve větším množství.
Také záleží co je momentálně v módě, já měl v loni velký zájem o mnichy, o horské a korelky