Aktuálně: 3 704 inzerátů210 173 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Kanárik problém

Jakub (neregistrovaný) 05.04.2013, 18:28:28 xxx.xxx.2.145
Mám samičku ku ktorej som začiatkom roka zakúpil prvého samčeka. Po čase sa samička naniesla, a keďže som nespozoroval že by sa chcel samček páriť všetky vajíčka boli čisté aj po presvietení (5ks). Tak som ich vyhodil a nechal samčeka spolu s ňou. Po čase sa samička naniesla znovu, a keďže som myslel že samec je neplodný tak som ho predal a kúpil nového. Lenže po niekoľkých dňoch som tie novonanesené vajíčka presvietil a 3 zo 4 boli oplodnené. Takže som si nechtiac predal krásneho plodného samčeka. Keď sa mladé vyliahli, už som mal nového samčeka spolu s ňou. Teraz ju stále naháňa po celej klietke, s krídlami roztiahnutými a neviem či je agresívny alebo sa chce páriť. Ona má teraz tri mladé o ktoré sa stará a k tomu musí stále samčeka odbíjať. Myslíte si ako skúseni chovatelia (čo ja určite nie som) že by som mal toho samčeka dať od nej preč?? Žeby niekedy kŕmil mladata som nespozoroval. Prečo by aj mal ked nie sú jeho.
astrild (neregistrovaný) 05.04.2013, 23:12:06 xxx.xxx.136.183
Hezký večer Jestli kanařice sedí na mladých a dobře krmí ,on ji vyhání z hnízda, tak ho dej od ní pryč.Dobrý sameček samičku neruší ,krmí ji na hnízdě a když jsou kanárci větší tak krmí spolu se samičkou.Samečka dej zpět až mladí opustí hnízdo ,aby se mohli znova pářit.No jsou i takoví samečkové kteří krmí cizí mladé bez problému.Radím odděl ho od samičky hned nečekej ,aby nebylo pozdě.
Nika (neregistrovaný) 22.04.2013, 13:30:53 xxx.xxx.181.107
Dobry den, mam mlady parik, ktory zahniezdil, samicka zniesla 3 vajicka, vsetky boli plne, ale ziadne sa nevyliahlo...kde mohol nastat problem? Krmivo bolo kvalitne-okrem zmesi aj vajecne, zelene, ovocie,naklicene...samicka sedela poctivo, samcek krmil, vychadzala iba rano a vecer...pocas hniezdenia som uz davala iba zrno a ovocie. Mam dojem, ze sa chystaju znova parit, tak nechcem urobit tu istu chybu...alebo to moze byt sposobene vekom? Su minulorocni-kazdy z ineho chovu. Dakujem za odpoved

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.