Aktuálně: 3 704 inzerátů210 192 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

pyrury-na ochočení ??

anonymní (neregistrovaný) 09.03.2013, 14:17:51 xxx.xxx.16.18
Zdravím,myslíte,kdybych si koupil dvě pyrury že by se ochočili?Paní mi tady psala že taky měla dvě pyrury a že se už "ochočují"..Jaké máte zkušenosti vy??
Orina (neregistrovaný) 09.03.2013, 15:00:57 xxx.xxx.11.1
Dvě pyrury, pokud nejsou ručně dokrmené se neochočí. Ochočí se jen jedna-sama i nedokrmená.
sunflowersman (neregistrovaný) 09.03.2013, 20:41:11 xxx.xxx.72.173
Já bych řekl, že záleží především na jedincích a určitá a ne malá pravděpodobnost tu je. V chovu mám několik nedokrmených párů, které v pohodě berou oba z ruky a to žijí párový život.
anonymní (neregistrovaný) 09.03.2013, 21:59:34 xxx.xxx.16.18
Tak asi si pořídím párek pyrur žlutobřichých,snad se alejspoň trošku ochočí a když ne tak budou na chov :) Jestli se vám něco na mé volbě nelíbí tak mě prosím informujte !! moc děkuji
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 10.03.2013, 17:21:00 xxx.xxx.151.22
jak řekl Míra je to na jedincích, já měl cca 13 párů nedokrmených pyrur, kdy každý pár byl ještě s nějakým druhem ve voliéře, většina z párů zkrotla natolik že si brali z ruky a nechali se přez pletivo podrbat, nejvěrnější u mě byli žlutobřiché a hnědouché, možná to byla náhoda, možná povahou, ale u těchto druhů do jednoho jedince, zkrotli natolik že při vstupu do voliéry po mě šplhali, nikdy nezaútočili ani v době mladých a bezproblémů si vzali slunečnici přímo odemě z pusy a milovali drbání na hlavě, na jednu samičku hnědouché vzpomínám obzvláště často, i když jsem jí koupil v páru jako šestiletou, během poměrně krátké doby ke mě přilnula natolik že jsem si s ní mohl dělat cokoli a "krmila" se mnou na mém rameni ostatní papoušky, bohužel doplatila na svou důvěřivost a nebojácnost a sousedova kočka jí přez pletivo smrtelně zranila. obecně lze říct že pyrurové jsou společenští papoušci a je zde určitá pravděpodobnost že i v páru můžou být krotcí
sunflowersman (neregistrovaný) 11.03.2013, 07:12:53 xxx.xxx.72.173
Ahoj Luboši. Tak to jsou parádní zkušenosti. Obecně si myslím, že je to také člověkem a energií, kterou působí na zvířata. Podle mého názoru zvířata vycítí povahu člověka. znám pána, který několikrát měnil papoušky jelikož nekrotli a nakonec všichni útočili na přítelkyni, potom přišel na to, že to nebude papouškama,ale přítelkyní a sdělil mě, že bude muset udělat výměnu jinde, než u papoušků :). V době hnízdění na mě také žádní neutočí až letos na jednu vyjímku. Letos poprvé po čtyřech letech čekání mě sedli pyrurové rudohlaví. Samička je dokrmená a nyní extrémní bojovnice. Chtěl jsem jen nakouknout do boudy a jak jsem otevřel kontrolní otvor, zcela nečekaně v rychlosti vystrčila jen hlavu a kousla mě do kůže mezi ukazováčkem a palcem. Je to fascinující jak toto období dokáže změnit dokrmeného krotkého jedince v bojovníka.
anonymní (neregistrovaný) 20.03.2013, 16:04:37 xxx.xxx.16.18
Jo a ještě se potřebuji zeptat, jak velikou klec potřebují ?
anonymní (neregistrovaný) 26.03.2013, 21:58:22 xxx.xxx.16.18
Jak velká klec e potřeba pro pár pyrur ?Prosím odpovězte někdo.. :) děkuji
anonymní (neregistrovaný) 26.03.2013, 22:25:09 xxx.xxx.11.160
Tu největší jakou si můžete dovolit. Klec není jejich vězení, ale domov.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.