Dobry den s priatelom sme si pred tyzdnom doviezli 11 mesacnu samicky Zaka kongo. Zatial hovori iba ahoj aj to nezrozumitelne a tak by som sa chcela opytat ci sa jej hlas nejako upravi aby to bolo zrozumutelnejsie. A este by som sa chcela spytat nasa samicka ma evidentne radsej priatela ako mna kedze jemu sa da pohladkat ale mne nie a mna kuse. Dalo by sa to nejak zmenit aby mala rada aj mna?
Dakujem
U nás to chvíli trvalo než se rozmluvila (byla ještě malinko starší než Vaše), ale teď nezavře zobáček celý den (máme ji 5měsíců) a mluví krásně srozumitelně a zvonění telefonu si musím pořád měnit, protože "hodně volá" a nejde poznat, jestli je to ona nebo telefon :-D
Je pravda, že se jí hodně věnuju. Kouše bohužel muže, který s ní je málo, zatím se s tím nedá nic dělat. Hlavně trpělivost ve všem počínání, je to pro ni velký zvrat v životě a žaci na to zrovna moc nejsou.
Dakujem za odpoved a som zvedava kedy si budeme mesiet aj my zmenit zvonenie na mobiloch:D a snad ked sa jej budem este castejsie venovat tak ma nebude tolko kusat:)
Ahoj, máme doma samičku Žaka od 2 měsíců života. Začala mluvit cca v 5 měsících. Začalo to ahoj, piškot, tytyty atd...nyní je to, jak řekl zde na fóru někdo přede mnou, horší než poslanec!:) Mele pořád něco a zobák nezavře.
Radši má také mě než přítelkyni, ale je to tím, že mě používá jako prolejzačku. Přítelkyni nekouše jen na ní není tolik času co na mě. Popravdě ji mluvit neučíme jen si s ní povídáme a nyní je jí 11 měsíců a umí výborně 15 slov, ranní deodorant(velká sranda), žbluňkání, mlaskání, smích atd...:) Dá se říct co měsíc 2 nová slova.
Jediné co nám trochu vadí je, že před odchodem do práce neustále ječí na celý panelák, ale chápem, že by byla radši s náma, bohužel to není možný.