DNA - vyhodnocení a testy provádí pouze k tomu určené a certifikované laboratoře / třeba Slovgen,Genservice,...../. Vyhodnocení testu -1ks- vychází cca 360 kč.
Veterinář vám snad krev jen odebere / ne každý!!! :-) / a pošle na vyštření, toto si ale můžete udělat i vy sám bez poplatku za odběr a zprostředkování.
Je to úplne jedno o aký druh papagája ide. Cena DNA v Slovgene Blava je 13,50 E. Veterinári robia endoskopiu. Pred dvomi rokmi som dával endoskopovať jedého vtáka na veterinárnej klinike v Trnave a platil som 20 E.
Keď chcete robiť DNA zavolajte do Slovgenu /kontakt na nete/ pani ing. Bielikovej ona vám pošle poštou odberové papierky a formulár. Doporučujem vám, aby ste si zavolal nejakého známeho, ktorý dáva robiť DNAčky , aby vtákovi odobral krv, alebo choďte s ním k veterinárovi. Krv sa berie zo žilky na vnútornej strane krídla, ale môžete i z prsta. Po doručení do Slovgenu máte výsledok za týždeň doma a keď si zavoláte, tak viete ho už o 2-3 dni.
Hmm, Vojto čekám už na výsledky DNA dva týdny, posílám také do Bratislavy, no doufám že dorazí už příští týden.
Jinak cena endoskopie v Č echách vychází levněji - kolem či spíše do tří set korun.
Zdravím. Po odoslaní volávam vždy o 3 dni a väčšinou to býva už hotové, nechápem kde je zádrhel. K tým cenám - pravdepodobne je to v Genservice lacnejšie, ale väčšia istota je zo Slovgenu, hlavne u pap. konžských.Je tam veľmi podobný graf a niekedy sa musí rozbor zopakpvať. Čo viem, tak u samičiek je to isté, ale u samcov prichádza často k omylu.
Zdravím Vojto, právě sameček / dle tvrzení chovatele co mi jej prodával že se přece MUSÍ jednat o samečka !!!/ se mi nepozdával, dle testu DNA - sameček. Tak jsem se jen utvrdil v tom že na pap. konžské zkrátka nemám oko. A on snáší vejce a odchovává mladý!! :-)
na fotce "jistý " sameček,:-) věk 4 roky