Aktuálně: 3 704 inzerátů210 192 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Výkup?

Zdeněk (neregistrovaný) 01.03.2013, 22:05:27 xxx.xxx.145.120
Dobrý den, Chci se zeptat na vaši zkušenost s prodejem kroužkovaných papoušků do výkupu,konkrétně se jedná jen o andulky a korely.Už jsem se setkal s tím, že mi je nechtěli do výkupu, kvůli koužkům vzít.Jaká je vaše zkušennost? Co byste mi radili?nekroužkovat?
Nazdar (neregistrovaný) 02.03.2013, 10:13:04 xxx.xxx.11.160
Já bych vám poradila abyste se obrátil na web www.ifauna.cz tam se řeší tyhle problémy.Tady je web pro chovatele, kteří odchovávají PET mazlíky nebo prodávají dále do chovu. Výkup se tu neřeší je to spodina chovatelství a kdo nemá na to aby prodal dále chovateli, tak by se chovu věnovat neměl. Já jsem nikdy do výkupu neprodala ani brko a chovám už 40 let. Pokud si i tento web zaneřádíme věčnýma dotazama o cenách výkupu, tak už to nebude web pro chovatele, ale pro množitele.
Pavel (neregistrovaný) 02.03.2013, 13:12:09 xxx.xxx.209.139
Hezky den to slysim prvne ze by byl problem ohledne krouzku a vykupu ba naopak u vetsich papousku je pro vykup lepsi kdyz vedi jejich stari
cone (neregistrovaný) 02.03.2013, 14:27:06 xxx.xxx.156.5
Sám sice do výkupu své odchovy nedávám, ale zcela bych výkupy nezatracoval, dokonce v nich vidím určitou prospěšnost pro kvalitu chovu - do výkupu "uklidí" své nepodařené odchovy třeba chovatelé, kteří normálně na výkup nechovají. Pokud by výkup nebyl - skončila by ta horší kvalita odchovů na prodejních pultech na burzách a v chovech jiných chovatelů. Tady vidím jediný a docela pozitívní vliv výkupu ptactva / na rozdíl od výkupů třeba štěňat či koťat /. Samozřejmě chovy jen pro výkup bych spíše odsoudil.
anonymní (neregistrovaný) 02.03.2013, 16:09:57 xxx.xxx.70.146
Cone plný súhlas. Výkup musí byť, to uzná každý súdny človek, pretože nikto neodchová všetky andulky v 100% kvalite, hlavne v mnohopočetných hniezdach. Keď som ich choval, tak som mal viacero párov, kde bolo pravidelne v hniezde 7-8, niekedy i 9 mláďat. Už iba z tohoto dôvodu nemôžu byť všetky v top kvalite. Ale na druhej strane som nikdy väčšieho vtáka do výkupu nedal.
Zdeněk (neregistrovaný) 02.03.2013, 22:54:57 xxx.xxx.145.120
No, přesně tento problém řeším! mám více mláďat, které jsem kroužkoval, ale po čase se ukázalo, že nejsou úplně v pořádku a zdá se mi být velkým podrazem to, že bych to nabídl chovateli.Proto se chci uchýlit k tomuto řešení a tak jsem se chtěl zeptat na váš názor. velmi děkuji. Teď mě jen tak napadá: co je lepší moji kroužkovaní ve výkupu, nebo do zverimexu?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.