Dobrý den, mám 5ti letého samečka korely a loni v květnu jsme mu pořídili samičku od paní, která jí chtěla dát do páru, protože jim v roce snesla vajíčko. Oba se navzájem toleruji, ale víceméně sameček je dost bojácný (fixovaný na mě) a spíš se jí vyhýbá než vyhledává. Samička poslední dobou vypadá, že by se ráda pářila:-) dělá návrhy na páníčka ", na kterého je dost fixovaná a zabírá si skřínku v kuchyni, kde si "cvrliká. Nevím, co s nimi... k sobě jít nechtějí. ani jeden není zvyklý být v kleci, většinu dne tráví volně v bytě..jen na noc si občas zalezou každý do svého. Nevím, jak je na sebe tedy více přivyknout a zavřít je asi pro ně by bylo dost stresující
zdravim,je 0 sance je sparovat,pokud je korela fixovana na cloveka a5 let je uz dost dlouha doba,pokud samice jevi zajem o pareni a chcete odchovavat mlade poridte ji jineho samce.
Problém nastal hned ve čtvrtek. Korelka snesla vajíčko do kuchynské skrínky. Vajíčko jsme jí tedy nechali, aby nezačala snášet další a dnes ráno jsem zjistila, že když se šla najíst, vajíčko jí vypadlo ven. Chtěla jsem jí ho tam tedy ještě dát nazpět, ale po otevření skřínky, kterou jsme od víkendu nekontrolovali, jsme zjistili, že tam má další tři. Nevím, co ted s tím??
samice snasi i kdyz se nespari a sedi na čistych vejcich to neni dobre zbitecne se vysyluje zabranit pristupu k mistu kde snasi nema cenu korela zacne klydne nest i v rohu v klecy dejte ji do mistnosti kdeje mensi teplota.
Dobrý den mám 5tiletou samičku korely a ta pravidelně 2x ročně hnízdí na zemi v kleci. Udělá si v rohu hnízdo, natrhá noviny na kousky, snese si vajíčka na nich sedí asi tři týdny. Když jí přestanou bavit, seskočí a už se k nim nevrátí. Zas se věnuje svým lidem a je moc spokojená. ..Taky jí chci sehnat koreláčka. S pozdravem Zita