Dobrý den, Mám už zamluvené dokrmené mládě aratingy jendaj a na internetu jsem toho pročetla vcelku dost, co se týče krmení, ale mile ráda se dovím více, jelikož chci pro něj to nejlepší a aby mu nic nechybělo. Ráda bych se zeptala, jaký máte názor na píseček či grit? Budu ráda, když doporučíte i značku popřípadě. Potom dále by mě zajímalo, jestli dáváte přednost kupovanému základnímu krmení už namíchané v pytlikách nebo si kupuje vše vzlášť a potom samy mícháte?Pro jednoho nejspíš budou stačit kupované, ale obávám se, aby popřípadě nějaké to zrnko nechybělo...? Mám možnost na jedné stránce nakoupit i vážené vzlášť ... (pohanku, kardi, semenec, lesknici atd.) Popřípadě zase budu ráda za případnou značku krmiva nebo rady co nakoupit vážené a namíchávat do krmiva. Děkuji předem
Jinak o míchanicích už jsem si četla a mám do nich v plánu míchat Nutri mix. Potom dále v plánu jsem samozdřejmě i různé oříšky, piškoty atd. to beru jako samozdřejmost. Budu ráda za rady
Asi by stačilo i balení už namíchané směsky, jen dejte pozor aby směs neobsahovala velké množství slunečnicových semen.
Míchanici bych spíše vynechal, nezapomeńte na dostatečné množství ovoce a zeleniny, alespoń jablko a mrkev by měla být každodenně, ostatní podle sezony a dostupnosti. Grit či jemný písek by měl být přístupný ve zvláštní misce neomezeně, možete jej doplnit i o podrcené skořápky z vařených vajec.
Zrniny samozřejmě můžete podávat i máčené nebo lehce naklíčené.
My máme v kleci misku se suchou směsí (mícháme si sami, protože ji zároveň i prodáváme), velkou misku s vodou na pití i koupání, misku se směsí: grit, písek, drcené mořské mušle, misku na ovoce a zeleninu, misku s granulemi. Krom misky se směsí gritu se vše mění denně. Několikrát týdně dáváme taky naklíčené luštěniny, nekdy namáčené zrní a později i naklíčené
Vše je pro domácího mazlíka. Mimo to dáváme taky živočišnou složku potravy.
Dobře prozatím děkuji za váš názor. Samozdřejmě dopřeji i ovoce :) o mrkev není nouze máme vždycky plno ze záhonku a jablek taky spousta. Ale i ostatní ovoce, zeleninu obstarám. Jinak na slunečnici si dám pozor a popřípadě povybírám. A míchanici vynechat? Jakože, že není potřebná, když mu dopřeji ovoce, zeleninku atd. Já myslela, že to může být pro papouška zpestření nebo spíše se to vlastně využívá při chovných ptácích a při jejich odchovu....