Prosím o radu či zkušenost zda je možné naučit mladou korelku kakat pouze v kleci. Mám korelku maximálně ochočenou... je to půlroční ručně dokrmené mládě. Jediné co mě trápí je, že kaká všude, kde to na ní přijde. Nemáte prosím nějaký trik, jak jí naučit kakat pouze do klece. Četla jsem, že větší papoušky to naučit lze. Děkuji Jitka
Jitko, určitě jde naučit, aby chodit kálet na určené místo mimo klec, když je puštěný (třeba na ptačí strom). Možná tam nebude chodit vždy, ale kdyby aspoň každé třetí hovínko člověk nemusel uklízet, stojí to za to. Patrně to potom ale nebude fungovat v jiné místnosti. Zkuste klikr, s tím jdou naučit doslova psí kusy:-). Jinak jsem ale taky četla (v knize "Škola pro papoušky" ), že když se to učení přežene, může mít potom některý papoušek problém se vykadit někde jinde, ale to se možná týká spíše citlivých žaků, korela by si z toho snad takovou hlavu dělat nemusela. My jsme to našeho ptáka učili jen trochu (tenkrát ještě bez klikru), málo důsledně, a můžu říct, že si na svůj strom opravdu často zaletěl, jen aby si tam ulevil a to i dlouho po té, co už ho to nikdo neučil ani za to nebyl odměňován. Ale rozhodně né vždycky. Dneska bych už ho to učila jinak a věřím, že by i výsledky byly lepší. Ale nevím, jak bych ho učila, aby si zašel ulevit do klece, protože oni když jsou puštění, tak se jim zbytečně do klece nechce (pokud to teda není klec se střešními dvířky a bidýlkem). Rozhodně ale určitě za pokus stojí naučit ho kálet na jedno místo mimo klec. Kdyby jste měla zájem, můžu dát tipy, jak ho to naučit pomocí klikru, můžu napsat třeba na mejla. Katka
Dobry den Katko, rady jak korelu naucit na jedno misto bych ocenila, protoze ji mame volne pustenou, hodne casu mi travi na rameni a tak se naucila kalet na me. Je stara 3 roky a je maximalne ochocena.