V srpnu 2011 jsem si pořídil mníška. Mníšek byl socializovaný dokonce začínal mluvit jméno a pár slov .. Byl zvyklý na to ,že jsem ho každý večer vytáhl z klece , proletěl se potom se se mnou mazlil, "povídaly" jsme si atd. Jenže jsem potom musel změnil práci .Jednou jsem musel jet na jednání do Prahy na tři dny takže se o papouška starala přítelkyně. Ta nemá vztah ke zvířatům takže mu jen nasypala zrní a dala vodu .To bylo vše .( Přijel jsem domů a papoušek byl mrtvý..Nevím čím to je zdravý kus vše jak má být. Někde jsem četl že pap. smutil a tak umřel a že je lepší mít dva papoušky , že to pak líp snášejí , ale to se zase bojím že neboudou takový mazlíci a že budou na půl divcí..Je to tak a nebo je to jen takový blábol..(prosím rýpálky aby si svůj názor nechali pro sebe!)děkuji za odpověďi
ahoj, no když ono je to trošku složitější.
Pokud chcete dokonalého mazlíka, tak jednoho. Jenže ho k sobě připoutáte natolik, že to může dopadnout i takhle špatně. Takže je dobré mít v záloze osobu, která s papouškem vychází, na kterou je zvyklý, a která Vás v době nepřítomnosti zastoupí.
Ale já osobně jako lepší řešení vidím dva ručně dokrmené papoušky stejného druhu opačného pohlaví. Sice možná opravdu nepřilnou k Vám dokonale, ale rozhodně s Vámi komunikovat budou a případnou samotu zvládnou lépe.
Určitě se tu dozvíte i jiné názory.
Dobrý den, i já jsem zvolila dva popoušky, právě z toho důvodu, že nejsem doma pořád. Nechtěla jsem aby byl na mě fixovaný a pak trpěl když s ním nebudu. Mám dvě pyrurky perlaty opačného pohlaví. Obě jsou ručně dokrmeny. Ochočeny jsou obě, i když ne asi tolik jako u jednoho papouška, takže můžu jen doporučit.
Já mám shodou okolností taky dvě pyrury perlaty (už to píšu i jinde), jsou to dvě sestry a měly 9 měsíců, když jsem je kupovala. Nebyly ochočené ani dokrmené, ale vsadila jsem na to, že to jsou pyrury a že se ochočí. Ještě je nemám ani tři týdny a už jsou úplně skvělé a čím dál odvážnější. Jsou na sebe hodně fixované, ale zajímá je i člověk. Před tím jsme měli pyruru černotemennou, dokrmenou, od mláďátka, ta byla úplně senzační, mazel jako blázen, ale taky závislák, drzoun a štípák. Ale když byl sám, hodně moc trpěl a pak nám to dával vyžrat. Stejně jsme ho moc milovali, ale bohužel jsme o něj tragicky přišli (nevýhoda příliš ochočeného ptactva). A tak jsme se teď rozhodli pro dvojici. Sice s tím původním pyrurou se to zatím nedá srovnat, ale zase to přináší úplně jiné kouzlo. A hlavně, člověk když u nich není, tak se netrápí tím, že papouši trpí samotou. Myslím, že to "ne úplné přilnutí" je daň, kterou stojí za to zaplatit.