Prosím, potřebovala bych poradit ohledně koupě Žaka. Na co všechno je třeba dát si pozor a od čeho se odvíjí ceny? Proč někdo inzeruje za cenu 4.000,- a někdo za 17.000,- Nemám s tím žádné zkušenosti, Žaka chceme jako dárek pro maminku. Budu ráda za veškeré rady.
Předně bych si na vašem místě koupil knihu Bartl - Papoušek šedý - žako, v klídku ji prostudoval a pak až po pořízení žaka bych konzultoval případné neznalosti či pochybnosti.
Cena 4 tis. je úplná kravovina, takhle nabízejí podvodníci z Kamerunu či odkud, vylákaj na účet peníze a tím to pro vás skončí, zasponzorujete hajzlíky a podvodniky.Normální nynější cena je kolem 13 až 15 tis za dokrmené mládě, někdy i o tisíc mín či dva více, ale 17 bych jistě sám za mládě nedal. Při výběru či odběru mláděte by vás ale měl provázet někdo trochu znalý, pokud nic nevíte nic případně vadného nepoznáte.
foto - mé loňské odchovy
Cone - Na jiným diskusním foru, už jsem se o těchto podvodnících dočetla, tak děkuju za vysvětlení, přišlo mi to divné, proto jsem se potřebovala ujistit, jak je to... Děkuji za doporučenou knihu, dám na Vás. Měl by to být dárek k 50tým narozeninám... už dlouho chtěný, takže jestli to nakonec dopadne a jako rodina se domluvíme, Žako bude u nás určitě spokojený. Inzerátů je dost, už jsem i některý obvolala a všude jsou ceny, jak píšete vy... A zeptám se, vy k odběru žádné nebude mít?