Poprvé mi sedí párek Alexandrů málých, týden seděla samička tet už tam sedí i samec,myslel jsem že sedí na vejcích jen samička a samec jí krmí,tak je to tak? nebo má samec jiný umysly( třeba rozbít vajíčka) Děkuji
Dobrý večer,
u mě hnízdění probíhalo tak, jak by podle Vás mělo, to znamená seděla na vejcích jen samička, sameček jí jen krmil, sem tam s ní v budce zůstal, trvale ale ne. Nechal bych tomu být Vámi volný průběh, každý pár je individuální a pokud nebude žádný problém, bude to super.
ahoj mužete mi prosim poradit,mam 9mesičního alexe a začal mi skoro neustale k večeru vrzat zobákem.značí to nějaký problém nebo vrzá spokojeností?díky moc
Zdravím, chtěla bych se zeptat, je jako domácí mazlíček lepší alexandr velký, nebo alexandr malý? Za předpokladu, že jsou oba ručně dokrmeni. Už jsem měla alexandra velkého a hodně ničil, je na tom al. malý s ničením lépe? A jak jsou na tom s mluvením?
Ahoj :-)
pro Adelin: Váš alexandr Vás přijal za svého partnera a vybízí Vás k páření, chce Vás krmit jako to dělají v páru a dvoří se Vám. Mám takovou senegelku, která na mě i vrtí prdelkou :-)
pro Nikol: alexandři malý proti velkým skoro neničí, měla jsem je roky v dřevěné volieře a ani se jí nedotkli. Na mluvení jsou jistě lepší druhy.
pro prvního neregistrovaného: u mě vždy seděla pouze samice a samec ji chodil krmit. Až prakticky ve věku mláďat těsně před vylétnutím převzal péči.
pro druhého neregistrovaného: to vrzání nemusí značit žádný problém, spíš jen zlozvyk.