Dobry den,chtel bych se zeptat,zda se muze papousek prezirat,nebo jestli sam vi kdy ma opravdu dost?mame doma tyden papouska cervenokridleho,jsou mu 4 mesice,je skvelej,neboji se,seda si na ruku atd.,ale stale by chtel neco zobat,bere nam i nase jidlo z talire,testoviny,brambory,br. kasi,rohlik,dokonce uzenou makrelu....proste vse a neustale i kdyz zrovna sezobnul ctvrt jabka a misku zrni.taky nam upiji kafe a caj.
bojim se aby si tim sam nejak neublizil,ma nejaky instinkt kdy prestat zobat?
samozrejme ho nenechame,odezenem ho,ale stale se vraci a o jidlo bojuje,jde mi o to ze chce stale zrat,a nevim kolik by mel denne ceho pozrit,a samozrejme se ptam kolik ma pozrit potravy pro nej vhodne,ne na kafe a makrelu ;-),to jsem psal jen jako zajimavost a aby bylo jasne jak se chova vuci potrave.
dekuji za skvele ohlasy a rady,bohuzel ne vubec pro mne platne.jiste ze jsem si precetl info dostupne na netu,ale to na co jsem se tady ptal mi nikde odpoved neprineslo.
dekuji predem za vsechny rady,ale ocenil bych opravdu rady k mym dotazum :-D
Podávajte mu denne jednu polievkovú lyžicu - zmes zrnín pre stredné papagáje + ovocie. Ak bude vyžierať iba mastné semená a napr. ovos, proso, pohanku atď. bude nechávať, tak mu iba vyfúkajte šupy a nedokladajte. Musíte ho naučiť žrať všetko, keď bude napriek tomu stále nechávať, tak mu dávku znížte.
Dekuji za konkretni radu,mame ale spis problem s preziranim,nenechava nic,krom jakychsi granulek (kulicek co jsou ve smesi) a navic hleda cokoliv k jidlu po byte,jakmile si nekdo vezme cokoliv k jidlu tak je mu hned na ruce a snazi se uzobavat.samozrejme mu nedovolime zrat nase jidlo,ale je toto jeho chovani vubec normalni?pokud ma dostavat jednu polevkovou lzici,tak hlad mit nemuze,jelikoz tak nejak davka co ma v misce odpovida.