Moje nove ubikácie pre žaky
Včera príjemné prekvapenie u druhého páru žakov znáška prveho vajíčka. Samec 6 a samica 5 ročna, uvidím či sa zadarí :)
Ahoj Matúši, jsou už žakové z první snůšky venku z vajec? Nebo jak to vše dopadlo?Já stále u svých vejce nemám.
zdravím Oldo,
včera sa mi podarilo dostať obom párom do budiek,a výsledok je nasledovný: prvý pár má bohužial čiste všetky 4 vajcia a druhý pár odchov pod rodičmi maju 4 vajcia a všetky 4 sú plné.Tak začínam verit že sa dočkám prvého žačíka:)
Držím ti Matúši palce, odchov 4 mladých se mi sice ještě nezdařil, ale u mého zesnulého kolegy K. Vaďury se několikrát čtyři mladé podařilo odchovat. Tak je zbytečně neruš a drž se!
V piatok to prišlo: prvé premiove pípanie v búdke u žakov :) velmi ma potešilo,už toto beriem ako svoj velký chovatelský úspech.Dnešná fotka ked sa mi pri krmení podarilo zachytiť pár mimo budky.Dva mladé a treti vajíčko bolo už naklobané.Som zvedavý kolko ich nakoniec bude :) Chovu ZDAR
Ahoj Matůši, velká gratulace k mladým žakům. Ať je staří dotáhnou na bidlo 👍.E.
Dakujem pekne Emile :)
Dnes pekné prekvapenie v budke odchyťákov kde som dopároval noveho samca odchyťáka len 5.1.2014 a samica ho krásne prijala,od prvej chvíle išli k sebe.Dnes prvé vajíčko po týždni čo sa stratili v búde.Som velmi zvedavý či to budú mať plné :)
Matúši gratuluji, je vidět že to děláš správně, že tvé podmínky vyhovují tvým žakům.
Dakujem krásne Oldrich,
po dnešnej kontrole budky milé prekvapenie 4 mladatká žakov zo 4 vajíčok to som ozaj nečakal na prvý krát :) Beriem to ako svoj najväčší úspech v chove doposial
Asi nepotřebuješ radit, tak jen rada v obecné rovině - co nejmíń rušit a co nejlíp krmit . Držím obě pěsti!
Dakujem pekne Oldrichu,
mile rád príjmem radu od starších a skusenejších chovatelov,som predsa mladý chovatel a každá rada dobrá.
Velmi dobre mám rozbehnutú sezonu 2014 a tak dnes večer to vylepšuje pára žakov ktoré mi zasadli ako prvé ale mali to bohužial čisté.Dnes prvé vajíčko v druhom hniezdení,som vemli zvedavý ako to dopadne či bude znáška oplodnena.Ak náhodou nie budem rozmýšlať o prepárovaní:)