Aktuálně: 3 705 inzerátů210 226 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Změna chování andulek

Pepan (neregistrovaný) 05.01.2013, 17:11:49 xxx.xxx.247.113
Ahoj, prosím o radu ohledně změny chování andulek. Mám cirka rok dva samečky andulek a jednoho samečka korely. Míval sem ještě i samičku andulky, ale ta před několika měsíci uhynula :-( Všichni ptáčci spolu vždy vycházeli dobře. Mám je v bytě v poměrně velké kleci, kterou přes den nechávám dost dlouho otevřenou a ptáčci si v klidu létají po pokoji. Občas se poškádlily, ale to byla jen chvilková záležitost a byli zase největší kamarádi. V posledních dnech ale jakoby se zbláznili. Obě andulky se v kleci perou, pronásledují po místnosti, věčně do sebe zaklesnutý. Každou chvíli slyším ránu a andulky při hašteření spadly z bydýlka a pokračují v hařteření na dně klece. Létají po místnosti tak sběsile, že dýchají jako šílení, křídla drží rozpálený hodně od těla a vypadají že už dech neutáhnou. A stejně se zas do sebe pustí a zase lítaji. Pak jsou v klidu když jsou baštit nebo spát. Chvíli spokojeně štěbetají, sedí vedle sebe, zdánlivě se vzájemně nevšímají a zdá se že bude klid. Ale záhy znovu mela... čím to může být?
anonymní (neregistrovaný) 06.01.2013, 14:27:54 xxx.xxx.4.166
Vyříkávají si, kdo je v kleci šéfem :) Kdybys jim udělal velkou voliéru, tak by to možná přešlo, nebo víc bidýlek...Andulky jsou vštečky u nich se pořád něco děje...
Pepan (neregistrovaný) 06.01.2013, 14:45:45 xxx.xxx.247.113
Tak jejich voliérou je celý pokoj :-) Do klece je zavírám na noc a když nejsem doma. Bydýlka mají všude po pokoji a i v prostorné kleci jich mají asi dvacet. Teď sem sledoval jak jeden andulák v klidu seděl na bydýlku a druhý skčil nad něj a klofl ho do hlavy. A už byla mela :-) Jen je mi divné, že skoro rok spolu byly naprosto v klidu a teď najednou začali blbnout. Asi neunesly vánoční atmosféru či co :-)
anonymní (neregistrovaný) 08.01.2013, 00:35:26 xxx.xxx.4.166
možná jim chybí ta samička :)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.