Hezký večer
Záleží na co chcete volieru na kanáry využívat ,pokud k chovu tak to nedoporučuji. pokud k odstavu odchovaných kanárů .tj. jako proletovačku tak do 50.Pokud k chovu tak možná dvě samičky +samečka .Jinak Kanáry je nejlepší odchovávat v klíckách po páru.Pokud chcete zkusit odchovávat ve volierce tak dejte dvě nebo tři samičky ,udělejte taková zákoutí do těch dejte hnízda a zakrýjte to nějakými větvičkami z jehličňanů.Při tomto chovu je nebezpečí ,že všechny samičky ponesou do jednoho hnízda a žádná nebude sedět.V tomto vláknu jsem už psal o způsobech chovu kanárů,je to níže chov kanárů.
Dvě nebo tři kanařice a jenom jednoho samečka kanára ,jinak se vám pobijou samci mezi sebou.Radím vám ze svých zkušeností ,možná vám někdo poradí něco jiného a bude jenom na vás ,kterou radu si vyberete.přeji vám hodně chovatelských zážitků a odchovů.
Hezký den
Rozměr klícky pro chov kanárů není až tak důležitý ,jako to že jsou rozděleny po párech.K chovu stačí 40až60 délky, hloubka30až40,víška 40až50,je to v cm.Já používám bednové klece ,vyrobené z vyřazených peřiňáků a zcela mně to vyhovuje.Pokud se chcete věnovat chovu kanáru , doporučuji sehnat si k tomu literaturu,neboť to je samostatný obor v chovu exotického ptactva.Chovají se kanáři zpěvní a postavoví, formy zdrobnělých kanárů až po obry,kanáři s hladkým peřím a zkadeření.Než s chovem začnete bylo by dobré si o tom něco přečíst
Hezký den
Možné to je psal jsem ,že to jsou moje zkušenosti,ale i zkušenosti jiných kanárkářů.Chovat kanárky ve společné voliéře jsem také zkoušel a jak jsem psal samičky snášely do společného hnízda a sedět nešla žádná.Jak se vám dařily odchovy,, 3 páry kolik odchovaly mladých ,jak se staraly o mladé,kolik bylo neoplozených vajec.Děkuji za odpověď a přeji vám hodně chovatelských úspěchů.astrild