Dobrý den,
ceny u některých druhů ptáků mají opravdu velký rozptyl, takže konkrétní částka zde uvedená může být slovem do pranice. Uvádím Vám některé ceny, které jsem zaznamenal v posledním období z inzerce a z nabídky chovatelů na zah. burzách.
1,1 – tauraco p. persa - cca 7 000,-
1,1 - tauraco p. buffoni - cca 7 000,-
1,1 - Tauraco leucotis - cca 7 000,-
1,1 - T. livingstonii - cca 15 000,-
1,1 - T. schalowi - cca 20 000,-
1,1 - T. hartlaubi - cca 15 000,-
1,1 - T. porphyreolophus - cca 20 000,-
1,1 - Lamprotornis iris - cca 10 000,-
1,1 - Lamprotornis regius - cca 15 000,-
1,1 - Upupa epops - cca 12 000,-
1,1 – Selenidera culik - cca 55 000,-
1,1 – Pteroglossus viridis - cca 70 000,-
1,1 – Lybius dubius - cca 12 000,-
1,1 – Leiothrix lutea - cca 7 000,-
Šťastnou ruku při výběru druhů.
S pozdravem
Gajdoš Zdeněk
Diky moc za ochotu a odpoved!
Co se tyce toho vyberu, tak jsem chtel zacit s beznymi druhy turaku. Je o nich i nejvice informaci. Vousaci jsou celkem narocni na chov, jsou nachylni k ruznym nemocem atd. Ty budou az dalsm krokem. Arassari a tukani jsou zrejme mimo moje cenove moznosti.
Zkusenosti mam dlouholete s papousky a hrabavymi, ale tohle je neco noveho. Snad to i s pomoci tohoto serveru zvladnu.
Tetrevovitych se take nehodlam vzdat. Uz mam dokonce zamluven par belokuru.
At se dari!
Hruby!
Zdravim,
taky jsem si spis myslel, ze to neni ta l. purpurova...nicmene jsem taky trosku pohledal a neni na posledni fotce spise Lamprotornis unicolor?
Hezky den!
No a kdyz jsme u tech fotek, tak pridam fotky z asi nejsilnejsiho zazitku pri foceni ptaku...kvalita je nic moc, i kdyz jsem to fotil 300mm teleobjektivem...v pralese je sero....
Zoborozec prilbovy - NP Tangkoko, Sulawesi (Celebes)
Zřejmě máte pravdu, fischeri je světlejších odstínů, obvzláště má světlejší prsa a zřetelnější kresbu.
Dle této fotky ( Lamprotornis unicolor) je vidno, že jste druh určil správně.
G.Z.