Aktuálně: 3 705 inzerátů210 219 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

koupání

anonymní (neregistrovaný) 16.12.2012, 09:05:05 xxx.xxx.140.24
Dobrý den, máme doma pyruru, která se ale nechce koupat. Před rozprašovačem se v kleci schová do budky a venku ulétne. Zkusila jsem jí taky dát venku mističku s vodou a to se přišla jen napít, ale dovnitř nevlezla. Byla bych ráda za jakýkoliv fígl, jak zarytého suchomilce přesvědčit, že voda nekouše a naopak prospívá?
Biker70 (neregistrovaný) 16.12.2012, 10:12:32 xxx.xxx.48.30
Nesprchujte ji násilím. U mě se také pyrury ve venkovní voliéře schovávají před deštěm na rozdíl od australských papoušků. Koupu se,ale v miskách. Tak ji zkuste předložit větší misku s vodou. Klidně s 3-4 cm vody. Biker70
anonymní (neregistrovaný) 16.12.2012, 10:54:46 xxx.xxx.140.24
Zkusila jsem to párkrát zdálky, ale bez úspěchu. Zkusím teda tu větší misku nebo lavór. Je dost zvědavá, tak snad to zabere.
anonymní (neregistrovaný) 16.12.2012, 18:34:26 xxx.xxx.20.128
Nevím čemu říkáte lavór, ale to se tam spíš utopí než vykoupá. Proč nedáte klasickou plastovou koupelničku pro ptáky, na pití i na koupání, to stačí. Proč každý manipuluje ptáka do něčeho co je mu evidentěně protivné. Proč nenecháte ptáka žít tak jak chce sám a nutíte ho do nějaké sprchy. Pak se budete divit že vás začne nenávidět a začne vás kousat.
anonymní (neregistrovaný) 16.12.2012, 20:02:38 xxx.xxx.140.24
Omlouvám se, že snažím dát papouškovi veškerou péči. Než jsme si pyrurku pořídili, prolezla jsme kde co, abych se o nich co nejvíc dozvěděla. O tom, že se nerady sprchují jsem se nikde nedočetla a jako každý jsem vycházela ze svých zkušeností. Předchozí papoušek rosení miloval, všude se píše jak je koupání důležité pro kvalitu opeření apod. tak jsem to vyzkoušela opatrně a z dálky tak 2 m asi 2x, už to zkoušet nebudu, když se jí to nelíbí a místo toho jsem jí dala širokou misku s vodou. Chtěla jsem jen nějakou radu jak jí dát nenásilně, že koupání je fajn. Koupelničku máme nějakou hodně starou po andulkách ještě, co mívala mamka, ale ta se mi zdá dost malá, že by se v ní ani neotočila.
anonymní (neregistrovaný) 16.12.2012, 21:50:21 xxx.xxx.26.62
Rozhodně nepočítejte s tím, že se bude koupat když vy budete chtít. Mě se koupou skoro pokaždé když dostanou čistou vodu, ale jinak mají možnost se koupat celý den. Používám velké hliněné misky pod květináče pr. asi 30 cm
anonymní (neregistrovaný) 17.12.2012, 15:15:41 xxx.xxx.106.152
Celkem je mi proti srsti, když někdo propaguje drahé plastové koupelničky, které mi nepřipadnou pro papoušky nejvhodnější - velikostně ... Nic proti vkusu, ale obyčejná plastová miska plně stačí. Že se při tom rozstřikuje voda ... Však je to jen voda a ta uschne. Papouška bych do koupání v žádném případě nenutila. Kvalita peří není není závislá na koupání ptáka.
Orina (neregistrovaný) 17.12.2012, 16:15:22 xxx.xxx.23.96
Vyfotila jsem koupelničku, jakou mají pyrury u mě. Vykoupou se tam bez problémů a má to jednu velkou výhodu, že si do koupelničky nenahází ovoce, které jedí na větvích. Na obrázku č.2) mám koupeničku pro senegalce. Mají zase jiné potřeby a zároveň pokud si vezmou z misky ovoce, tak s ním necestují po celé voliéře jako pyrury. Co se týká kvality peří, tak bez použití rozprašovače pro amazoňany, bych se neobešla. Tam je kvalita peří setsakra znát. To je ale všechno na dlouhou diskuzi do které se pouštět nebudu ani nechci.
Obrázek
Orina (neregistrovaný) 17.12.2012, 17:01:20 xxx.xxx.23.96
obr.č. 2 koupelna pro senegalce. Po vystříkání vody, není mokro, ale voliéra plave.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 21.12.2012, 15:07:24 xxx.xxx.48.30
Jedna z variant koupání..... http://www.youtube.com/watch?v=XOX0bA0mERM
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2012, 13:43:07 xxx.xxx.140.24
Dobrý den, všem moc děkuju za rady. Nakonec jsem pyrurce dala vedle "venkovního" bidla starý polévkový talíř. Týden ho zkoumala pila z něj a dneska poprvé se vykoupala. Takže to zas až takový špindíra nebude a jen potřebovala čas :-) Asi deset minut se cachtala jako kachna.
Obrázek
Biker70 (neregistrovaný) 25.12.2012, 13:05:14 xxx.xxx.48.30
Tak to máte pěkný dárek k vánocům Biker70
anonymní (neregistrovaný) 28.12.2012, 11:42:28 xxx.xxx.203.130
Můj poznatek ke koupání pyrurky. Když jsme naší pyrurce dali misku na koupání, tak si jí ani nevšimla, ale když slyší téci vodu z kohoutku, ať už v dřezu nebo v koupelně, je k neudržení. V ten moment je z ní potápka. Takže né každému ptáčkovi vyhovuje miska nebo koupelna.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.