Aktuálně: 3 705 inzerátů210 226 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Společný chov drobotě- RADA

anonymní (neregistrovaný) 10.12.2012, 19:55:27 xxx.xxx.248.125
Ahoj chovatelé, chtěl bych si uděla voliéru o rozměrech 2,5/1,5/2-d/š/v a chtěl bych tam chovat po párech astrild bělolící, panenka hnědoprsá, amadina pruhovaná, zebřička pestrá, holobek diamantový, Astrild rákosní, kubánka malá a pokud by bylo možné tak nějaké Kardinály. Mě jde pouze o to aby se mezi sebou neprali, protože až tolik zkušeností s chovem drobotě nemám. Děkuji
astrild (neregistrovaný) 10.12.2012, 20:51:27 xxx.xxx.136.183
Hezký večer rozměr té voliérky je malý na tolik ptáků .Kromě těch co máš v úmyslu nezapomeň ,že budou nějaké odchovy a ty musíš po vylétnutí z budek minimálně měsíc mít u dospělých než je odstavíš.V takové sestavě se vždy najde nějaký narušitel, na toho musíš mít prostor aby jsi ho mohl od ostatních oddělit.Druhy ,které uvádíš chovám spolu ,kromě kardinálů s těma nemám vůbec žádnou zkušenost.Pokud budeš potřebovat ještě nějakou radu tak sem napiš
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2012, 07:59:15 xxx.xxx.248.125
Děkuji za odpověď, s umístěním odchovů bvy nebyl žádný problém na to už mám postavenou volieru. mě jde pouze o to jestli se nemohou navzájem skřížit přibuzné druhy jako to třeba bývá u pap. nádherných.
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2012, 08:00:39 xxx.xxx.248.125
a pap. Horských
a (neregistrovaný) 11.12.2012, 16:19:28 xxx.xxx.136.183
Hezký den Pokud jsou ve volieře vždy kompletní páry tak se to málo kdy stane ,u mne jedenkrát. U chůviček jsem měl v hnízdě jednoho křížence s rýžovníkem ,nyní jsem dostal pár chůviček a měl, jsem dva liché samečky pásovníků a ty se spárovali s chůvkami ,takže to byly dvě samičky .ten jeden pár měl snůšku čistou, ten druhý měl oplozená vajíčka vylíhli se dvě mladý jedno uhynulo hned a to druhé asi po týdnu bylo vyhozeno.Musíš ale počítat s tím ,že mladé po opuštění budky nelze odstavit ,musíš je nechat s dospělými než se osamostní.Tolik ptáků co chceš chovat já mám ve volieře o rozměrech 2x2x4 a plus ještě takové rozměry záletů ,když se daří odchovy tak je to dost plné , ne že by si překáželi v letání ale navzájem se ruší mladí lezou jiným druhům do hnízd apd.
astrild (neregistrovaný) 11.12.2012, 16:35:58 xxx.xxx.136.183
ještě rada ,pokud to chceš přes to chovat co píšeš tak volierku zaplň najednou ,když dáš jeden pár dřív ten se zabydlí a potom si brání svoje teritorium .Když je dáš všechny najednou do cizího prostředí , tak si každý hledá ten koutek pro sebe a nemají čas se napadat.To byly moje zkušenosti ,můžeš si z toho vybrat co se ti hodí ,možná že přibudou i rady jiné, i z těch bude určitě něco dobrého.Přeji ti hodně chovatelských úspěchů hlavně hodně štěstí při výběru chovných párů.přikládám foto části voliér
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 11.12.2012, 18:09:25 xxx.xxx.248.125
Děkuji a za odpověď, a teké Ti přeji hodně úspěchů s chovem.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.