Ahoj chovatelé, chtěl bych si uděla voliéru o rozměrech 2,5/1,5/2-d/š/v
a chtěl bych tam chovat po párech astrild bělolící, panenka hnědoprsá, amadina pruhovaná, zebřička pestrá, holobek diamantový, Astrild rákosní, kubánka malá a pokud by bylo možné tak nějaké Kardinály. Mě jde pouze o to aby se mezi sebou neprali, protože až tolik zkušeností s chovem drobotě nemám. Děkuji
Hezký večer rozměr té voliérky je malý na tolik ptáků .Kromě těch co máš v úmyslu nezapomeň ,že budou nějaké odchovy a ty musíš po vylétnutí z budek minimálně měsíc mít u dospělých než je odstavíš.V takové sestavě se vždy najde nějaký narušitel, na toho musíš mít prostor aby jsi ho mohl od ostatních oddělit.Druhy ,které uvádíš chovám spolu ,kromě kardinálů s těma nemám vůbec žádnou zkušenost.Pokud budeš potřebovat ještě nějakou radu tak sem napiš
Děkuji za odpověď, s umístěním odchovů bvy nebyl žádný problém na to už mám postavenou volieru. mě jde pouze o to jestli se nemohou navzájem skřížit přibuzné druhy jako to třeba bývá u pap. nádherných.
Hezký den
Pokud jsou ve volieře vždy kompletní páry tak se to málo kdy stane ,u mne jedenkrát. U chůviček jsem měl v hnízdě jednoho křížence s rýžovníkem ,nyní jsem dostal pár chůviček a měl, jsem dva liché samečky pásovníků a ty se spárovali s chůvkami ,takže to byly dvě samičky .ten jeden pár měl snůšku čistou, ten druhý měl oplozená vajíčka vylíhli se dvě mladý jedno uhynulo hned a to druhé asi po týdnu bylo vyhozeno.Musíš ale počítat s tím ,že mladé po opuštění budky nelze odstavit ,musíš je nechat s dospělými než se osamostní.Tolik ptáků co chceš chovat já mám ve volieře o rozměrech 2x2x4 a plus ještě takové rozměry záletů ,když se daří odchovy tak je to dost plné , ne že by si překáželi v letání ale navzájem se ruší mladí lezou jiným druhům do hnízd apd.
ještě rada ,pokud to chceš přes to chovat co píšeš tak volierku zaplň najednou ,když dáš jeden pár dřív ten se zabydlí a potom si brání svoje teritorium .Když je dáš všechny najednou do cizího prostředí , tak si každý hledá ten koutek pro sebe a nemají čas se napadat.To byly moje zkušenosti ,můžeš si z toho vybrat co se ti hodí ,možná že přibudou i rady jiné, i z těch bude určitě něco dobrého.Přeji ti hodně chovatelských úspěchů hlavně hodně štěstí při výběru chovných párů.přikládám foto části voliér