poradím ti jen s cenou, nároky na chov a krmení najdeš v knihách či odborných časopisech
vasa malý / coracopsis nigra / - velikost cca 35 cm, cena kolem 25tis. kč za pár
vasa velký / coracopsis vasa / - vel. cca 50cm, s cenou do 30tis.kč za pár
oba druhy vytvářejí řadu poddruhů
v nějaké knize - tuším od R.Low jsem se dočetl, že vasové tvoří přechod mezi holuby a papoušky, zajímavá info :-)
na foto vasa velký něm. chovatele Mirice
Chovat se tady určitě budou, jen o nich nevíme. Nedávno jsem byl na Slovensku a chovatel je tam měl taky, jeden pár. Takže úplně nedostupní asi nebudou.
Co chcete vědět ,potravní nároky jsou běžné ,jak u afrických papoušku, neničí dřevo ,mužou mít i dřevěnou volieru,jinak jsou to tišší a velmi hraví papoušci ,ovšem jak přijdou do toku ,řvou teda dostatečně a nejvíc v noci...
minulý týden byl nabízen na iF odchov v. velkých od našeho chovatele, velcí se také odchovávají na Slovensku, malé i velké vazy občas nabízí i dovozce z chotěboře
obecně ale moc rozšířeni - a to hlavně kvůli svému fádnímu zbarvení nejsou a nějaký obzvláštní zájem o ně nikdy nebyl, přesto ale patří k mým oblíbeným druhům, pro mě zajímavým hlavně svým chováním a tokem, doufám že alespoň jeden pár u mě ve voliérách v budoucnu zakotví
foto vasa malý
pokud vezmeš v úvahu že jsou z Madagaskaru a Comorských ostrovů, tak si na svoji nesmyslnou otázku odpovíš sám
jinak má Petr pravdu, nějaká průprava ti asi chybí
Predám - Ponuka - [12.11. 2012]
Predám
Predám chovný pár alexandrov veľkých 5r. po odchove, amazoňanov modročelých po odchove 6r. vazy veľké 6r. harmonizujúci pár, kakadu ružové 6r. pár. /ponuka je z Bazoš sk
cone
ospravedlnujem sa moja vina
ja ich poznam len pod menami lesser vasa alebo greater vasa.inak nevedel som ze este vytvaraju poddruhy, nikde som sa s nimi nestretol.dakujem za upozornenie.viem ze ich ma chovatel od ktoreho som bral tiriky zltocele a keby to bol parik urcite ho vezmem ale ma len dva samce, preto som sa zapojil do debaty.
vazy jsem viděl u chovatele v Napajedlech.loni myslím bez odchovu,letos nevím.také je nabízí obchodník Šimon,u něho jsem je viděl také.zvláštní ptáci,pěkní.