chudák velbloud čekají na dětské osazenstvo, aby jej za 50kč povozil, za třicet jste mohli své dítě dokonce sami i vyfotografovat při jízdě, za dalších pade byl přidán snímek z polaroidu.
no žel bohu počasí velmi nepříznivé - v sobotu od jedenácti velmi intenzívně sněžilo
pro mé oko skvost z řádu papoušků - amazonek červenozobý - (Pionius sordius), vystavován byl asi jediný pár tohoto druhu, který je chován u nás, tudíž opravdová papouščí rarita, i cena tohoto páru byla někde uplně jinde
Ještě k vystavovaným jedincům či k jedincům určeným k prodeji- určitě největší pozornost budili dvojzoborožci hnědaví př. Čestmíra Drozdka, kteří vzbuzovali pozornost i svými zvukovými projevy, v podstatě celá kolekce "nepapoušků" byla v režii př. Drozdka.
Z papoušků - nabízeýchí k prodeji byli velmi krásní amaz. modročelí (snad deset ks), pap. konžští fantiensis, pap. senegalští, žakové kongo, eklektusové /ssp. aruensis !!/, amazonek bělobřichý se zelenými podkolenkami :-) - no jak jinak, vše z odchovu opět od Č. Drozdka. Jinak z dalších druhů byli vystavováni ara arauna, nobilis, maracana, severa, amazoňané pomoučení, kubánští, žlutolící, běločeli, kakaduové - molucký, bílý, růžový, velmi se mi líbila skupina tiriků zelených a bělokřídlých, aratingové aztéčtí, sluneční, hnědohrdlí, červenolící a hlavně červenokrcí.Za zmínku jistě stojí i jedinec pap. chocholatého, aymarové šedoprsí a citronoví /aymary byly nabízeny po párech, oba druhy po 2600kč/, loriové , pyrurové - ti včetně mutací.
Z tera oddělení - velmi krásná a vzrostlá kajmanka dravá, dále perla mezi jedovatými hady - zmije gabunská / bitis gabonica / a mnoho dalších. Ještě byli vystavováni lemurové kata, několik druhů drápkatých opiček, šakal čabrakový a množství dalších zajímavosti ze živočisné říše.
Za zmínku stojí také množství vystavovaných nebo k prodeji nabízených akvarijních ryb a celá řada chovatelských pomůcek, stánek s prodejem měla již tradičně paní Doležalová - čas. Papoušci a JUDr. Sojka - Nová Exota, prezentoval se i čas. Chovatel.Trochu celkový dojem kazilo umístění prodejců - oblečení apod v patře a v prostorách výstavy.
Celkem až na psí počasí v sobotu---- krásně strávený den :-)
Pomoučení jsou můj favorizovaný druh mezi amazońany, vystavovný pár byl opravdu v top kondici.
Jinak mě celkem těší, že se daří odchovy jak u nás tak na Slovensku, jen mě děsí jejich cenový propad a špatná prodejnost, ale impozantní ptáci to bezesporu jsou.
Určitě to byla velmi dobře zorganizovaná výstava,celá akce byla na jedničku, jen bych si dovolil ti oponovat - nejlepší výstava v tomto roce, jinak myslím, že výstavy Exota v Olomouci jsou trochu výše.