dobry den
chcem zistit ci tohto vtaka niekto chova. ja mam dve samicky a planujem jednu vymenit za samca.
tu je aj jedno video
http://www.youtube.com/watch?v=zl7LECrmPtI&feature=relmfu
Myslím, že na tomto webe 90% prispievateľov ani netuší, čo je Tirika žltočelý a nie, aby to tu niekto choval. V Česku a na Slovensku sú to veľmi zriedkaví vtáci, musíte skúsiť v Nemecku, alebo Holandsku /aspoň ja by som tak urobil/. Možno by som zajtra v Nitre od Vás jednu kúpil. Som v Nitre za stolom I 86.
Poznam niekoho vo Francuzsku kto ich chova. Viem aj na koho sa obratit v Nemecku ale skusam ci predsa niekto tieto vtaky nema aj u nas.Dostal som aj ponuku na vymenu jednej za samicku pyrury pfrimeri ale nepredavam maximalne vymenim za samca.
Nevím kam se po smrti pana Pichlíka poděl jeho chov tiriků - ten měl snad všechny druhy. V česku mě napadá jedině pan Janka kousek od Plzně nebo se skuste obrátit na pana Cvrčka z KPEP, vede pracovní skupinu malých papoušků, která se vztahuje mimo jiných i na tiriky. Tomáš
dakujem za odporucania.s panom Cvrckom som sa skontaktoval mailom a zrejme v cechach zltocele nezostali. pokial predsa ano dufam ze niekto sa ozve.viem ze ich je malo a su coraz vzacnejsie.pocul niekto o odchove tychto papagajov?
dakujem Cone,popozeram sa tym smerom.
co sa tyka odchovu dopocul som sa ze sa podaril v holandsku.poznam pana od ktoreho mam jednu samicku.on vlastne rozpredal cely chov a z 30 parov zltocelych neodchoval nic.ostatne druhy mu odchovavali v pohode.