Dobrý den, máte někdo nějaké zkušenosti s aplikací nitrifikačních bakterií nebo jiných enzymů na hlubokou podestýlku při chovu a výkrmu drůbeže (brojleři, krůty) jako je např. Sannisty? Díky
nějak to utlumuje čpavek aby nesmrděl! Moje prabába,bába, mamá a teď já to zvládáme vykrmit a podestlat bez enzymů a možná i počítám tak 100-200 a více let před námi...možná že to něco utlumí,ale nějaké plísně tam budou,tak raději klasika v kydání a nastýlání něž olezlé běháky a já nevím co ještě...ale to mluvím o sobě,nevím jak kdo má zkušenosti
http://www.ecolife-trading.eu/produkty/sannistable-staje-chovy-50g
Díky za názor, je jasné že klasika je klasika. Jen mne to zaujalo. Vzpomínám si totiž, že jsem kdysi byla na exkurzi v původní bramborárně přispůsobené k výkrmu prasat a nějakou takovou technologii tam používali. Podestýlka se odstraňovala jednorázově až po vyskladnění prasat. Mám v živé paměti tu spokojenou a čistou "havěť" a opravdu žádný zápach.
Mám okolo sebe dost sousedů a ráda bych se v příští roce pustila do výkrmu asi 6 krůt a cca 25ks brojlerů. Budujeme nové ustájení zvířat a tak hledám co nejvíce informací jak na netu, tak hlavně od zkušenějších chovatelů.