Aktuálně: 3 708 inzerátů210 245 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

druhý papoušek senegálský

anonymní (neregistrovaný) 17.10.2012, 12:36:02 xxx.xxx.204.114
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám doma 2,5 roku starého papouška senegálského, kterého jsem koupila od chovatelky, když mu byly 3měsíce. Byl ručně dokrmený, krotký, takže hned mi šel na prst, jedl z ruky apod. Je z něho velkej mazel a lump v jednom :) Rozhodli jsme se, že mu pořídíme samičku, aby měl kamarádku a nebyl celý den sám doma. Nevím, jestli jsme tentokrát při výběru neudělali chybu. Koupili jsme ji na výstavě senegálcků, která byla cca před 14dnama. Samička není mládě, ale je narozená v roce 2011 a není krotká. Prý byla ručně dokrmovaná, což asi je pravda, protože si občas z ruky veme. Jenom že se hrozně bojí a ani lítat moc neumí a nevím, jestli se bude dát tak dobře ochočit jako náš sameček. Jak poznám, jestli není spíš na chov? Bude problém ji ochočit nebo to jen chvilku potrvá? Nějaké rady k výchově? Děkuji
anonymní (neregistrovaný) 17.10.2012, 21:09:27 xxx.xxx.251.134
Udělali jste blbost!
Lenka (neregistrovaný) 17.10.2012, 21:56:59 xxx.xxx.11.157
Rady k výchově vám teď budou k ničemu. V prvé řadě budete ochočovat, což bude trvat možná i několik měsíců. Jestli se vůbec bude dát toto s papouškem zvládnout. Jestli neumí ani létat, zřejmě byla jen zavřená v kleci, aby na ni každý koukal. Pokud nelétala od malička, bude mít zkrácené i prsní svalstvo. Ochočení na stejné úrovni, jako to doma máte, zřejmě nedocílíte. Senegálce jen tak "nezlomíte". Hlavně nedávejte samičku do klece k již ochočenému samečkovi. Jak z důvodů karantény, tak z důvody bránění vlastního teritoria a zvykání si. Můžete tak nevědomě ublížit oběma.
Lenka (neregistrovaný) 17.10.2012, 22:04:17 xxx.xxx.11.157
Jestli můžu doporučit, web pro papoušky senegalské a jeho příbuzné: http://www.poicephalus.eu/ K tomu i diskuzní forum: http://www.poicephalus.eu/forum/ Dají se pročíst jednotlivé témata, je tam něco i o ochočování starších jedinců, nebo nedokrmenců. My třeba sháněli jako mazlíka právě nedokrmence, při mláděti nebylo ochočení problémem.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.