4 Orina - dratuluji, víš že jsem v Klatovech ani nikdy nebyl? myslím že před pár roky tam ani národky nebyly? Kdo tě posuzoval?
PS . hele, lidí co vyhrávají všude a všechno jsou tak trošku podezřelí? co myslíš? a od chrtaře tip na pastevce ? hmmm!
Chrtice dávala jen tip na chovatelku, ne na psa. Psala mi, že tahle chovatelka má pěkné psy a že jí to chodí na výstavách. Ostatní už bylo dílem náhody. Taky jsem mohla dostat bouďáka k domu, protože jsem u chovatelky měla pouze jediný požadavek aby to hlídalo. To že se náhodou vyvedl i pro výstavy je klika.
Jinak nás v Klatovech posuzoval Němec, Sistermann.
Peťulo držím palce, ať si domů nesete taky placku. Já jedu ještě příští neděli mezinárodku Brno a končím i kdyby měl svatozář. Ještě mě čeká koncem července výcvikáč v Srbsku a pak už nechci o soutěžích ani slyšet.
Stejně začíná dospívat a už je to vidět i na zuřivě štěkajících psech u plotu. Dřív jen okolo plotu proběhl a šmitec. Teď neštěká postaví se a zuřivec u plotu štěkat přestane a šupajdí do zahrady. Dostávám se do další fáze poznávání šarplanince. Je zvláštní jak některému psovi stačí pohled bez štěkání.
Procházky po ránu jsou užitečné i kvůli smaženici.
Dnes jsem napočítala 22 mladých, z toho 19 andulčat pod duhovkami a tři králováčata, zatím z nich mám radost :-), a ještě se to líhne, snad to všechno v pořádku vyletí.