titul není v žádné třídě nárokový, v některých zemích nezadávají ani v mezitřídě známku výborná, berou ji jen jako takovou přípravku do otevřený třídy. No u nás vše kolem kynologie podléhá komerci a pokyny pro rozhodčí jsou zadávat titul v kazdé třídě, bez ohledu na konkurenci a kvalitu. Holt je to honbya za kačkami:-)
Potřeboval jsem udělat budku pro eklekty, tak jsem dneska vyhrabal nějaký materiál a dal se do toho. Práce zhruba na hodinu. Ještě není hotová, chybí mi banty na kontrolní otvor a musím navrtat bidlo před "vstupní otvor. Teď ještě, aby se v ní něco povedlo. :)
A ještě něco. :) Před pár týdnama, jak už bylo tak pěkně, tak jsem vytáhl z voliér všechny kameny, které tam byly a ostříkal je vapkou. Šlo to dobře, kameny jsou perfektně čisté a znovu naskládané ve voliérách. :)
A poslední foto z dneška, jak to u nás asi vypadá. Jenom za včerejšek tady napadlo 40 cm sněhu a teď začíná znovu sněžit. Zrovna jsem shazoval z voliér sníh, protože je těžký, mokrý, a prorvat se to může hned. :)
Pěkná budka :-) Děláš v truhlárně ? Já dělám kontrolní dvířka s falcem z lišt a drží na obrtlíky. Takže si dvířka dávam podle potřeby stranou. Dají se použít i na odstavení samice,aby nešlapala po mladých. To používám hlavně u korel ,které po mě jdou :-) Biker70
Filipe super práca. Je dobre, že je to s prírodného materiálu ! Inak veĺmi zaujímavo strávený Veľkonočný pondelok, dúfam, že Ťa samička odmení plnými vajíčkami !
Biker, to je stolárna od taťky, ale mám tam praxi i brigádu. :)
Takové budky, jaké popisuješ mám taky, ale více se mi osvědčili na normální banty.
Matuš, díky. :) Je to z přímo koupené spárovky, která nám zbyla tak jsem udělal takové rozměry, aby to bylo celé z ní a vyšlo to. :) Nakonec jsou vnitřní rozměry 28,4x28,4x85. :) Otvor pro vstup mám průměr 9,5 cm, to podle mně stačí.
Začal jsem to dělat po obědě, takže ráno jsem normálně chodil polévat. :)
Vážení spoluobčané, byl vyhlášen bojkot zimy!
Když to ta příroda nezvládá, je nutné, abychom se toho chopili my, lidé. Po
krátkém zamyšlení nad efektivní realizací bylo navrženo následující:
♥ ti z vás, kteří mají "ptačí" příjmení, popř. jména (např. Špačková,
Kavková, Vrabec, Sýkora, Sýkorová, Jiříček a Jiřička... Sikorovy měkké "i"
neomlouvá - gramatika sem, gramatika tam - každý pták dobrý..... ) vylezou
na nejbližší strom a začnou šveholit, švitořit a štěbetat, a jelikož
simulujeme jaro, tak se samozřejmě za účelem rozmnožování u toho musí tvářit
vilně, dámy poodhalí výstřihy, pánové načechrají chocholy, je povoleno
stavět hnízda...
♥přirozeně Vrána, Vránová, Havran, Havranová, Vraný a podobná havěť zavřou
zobáky a odtáhnou na sever, třeba lyžovat, to je jedno
♥ kolegové Suchý, Suchánek, Sušák, Vysušil a jim podobní poberou lopaty,
smetáky, vysavače, hadry a fény a začnou odstraňovat sníh a vlhkost, pomůže
jim např. Teplý, Teplá
♥ Ježek, Kuře, Zajíc, Králík - vylézt z brlohů, odblešit a rozmnožovat !!!
♥ pány a dámy Mrázek, Mrázková, Studený, Studená, Zima, Zíma, Zímová a jim
podobné je bohužel nutné obětovat.........
JARU ZDAR !!!!!!