Dobrý den,
Rád bych pořídil tchánovy papouška. Představoval jsem si něco velikosti tak max 25cm, společenskýho a pokud možno i upovýdanýho kamaráda do důchodu. A rád bych kdyby délka života papouška byla tak maximálně 10 let. Cena samozdřejmě co nejmenší. Přemýšlím o korele. Děkuji za každou radu a návrh.
korela je sice dobry spolecnik, ale nic moc nenamluvi. Zkuste mrknout na mniska. Je to dobry spolecnik a nauci se i mluvit. Cena rekneme kolem 600 kc za prirodniho.
Tak to je blbost. Pokud mníšek, tak jen POCTIVĚ ročnš dokrmený, a toho za 600 Kč nepořídíte. A ještě se klidně může stát, že bude hlučný. Doporučuju andulku.
Zkuste si pořídit ručně dokrmenou andulku nebo hned o vylétnutí. Neni zaručno, že se mluvit naučí,ale schopnost k mluvení je velká, naši i štěkali jako psi.Najděte si solidního chovatele andulek, domluvte se s ním, určitě Vám poradí a domluvíte se. Nekupujte v žádném případě na burze, abyste si nekoupil andulku s nějakou nemocí, což se stává často!
Andulky jsem chovala. Měla jsem i ručně dokrmené, ale mohu vám říct, že ne každá mluvila. Jedna paní si ode mě brala samečka, po roce ho darovala a přišla pro dalšího, zase to samé, až třetí papoušek a pokus o mluvení byl trefa do černého. Takže ne každá andulka, byť maličká i ručně dokrmená , musí ze sebe vypravit nějaká slova.
Pre 251.134. Čo to tu trepete za sprostosti ! Chcete tu vytvoriť dojem, že na burzách sa predávajú choré vtáky a chodia tam iba samí podradní chovatelia ? Možno u vás doma by kúpil horších vtákov ako na burze ! Na burzách predávajú i top chovatelia, ale samozrejme nájdu sa i rôzne indivídua, ale tak už to chodí. Nikde nie je zaručené, že u chovateľa kúpite zdravého vtáka a kecy,že tam vidím či vták aspoň lieta si strčte niekam. Predsa na burzách sú preletovačky a môžem si tam vtáka "vyskúšať".
Pro .74.6 Nemáte pravdu nejlépe je kupovat přímo od nějakého chovatele Andulku dá vám vybrat a řekne vám jak jsou staré kdežto na burze se každej snaží prodat a prodá vám klidně staršího ptáka a řekne vám že je to mládě nebo vám klidně prodá nějakého mrzáčka na kterém vadu nepoznáte obvzlášt pokud ho má v malé přenosce kde se pták nemůže pomalu ani pohnout jako se to stalo mě že jsem koupis papouška nádherného a když jsem ho doma vypustil tak jsem zjistil že nemůže pořádně na nohy a na všech burzách není voliéra kde můžete nechat ptáka prolétnout.
Nechtěla jsem na 74.6 vůbec reagovat, protože ne že nemá pravdu, ale píše to minimálně dost nevhodným způsobem. Nicméně jsem byla svědkem, že tatínek v dobré víře kupoval na burze andulku a vzal tu "nejroztomilejší" a dle chovatele úplné mláďátko. ANo byla roztomilá, jelkož s zdála ještě i málo opeřená. Ale jelikož byl tatínek laik, koupil si staršího jedince s fr. pelícháním, neboli skokana. A takových vidím na burzách spoustu. Zpočátku jsem se snažila na to upozornit, ale koukali na mě jak na vraha, tak jsem to vzdala.
On pan Vojto píše nevhodným způsobem stále a hlavně je drzej na lidi. Nechápu, že si na Slovensku nezaloží taky webové stránky a nepíše si do nich tam. Když se mu české stránky nelíbí nevím proč sem leze.
Pani Orina, hlavne, že vy ste na ľudí slušná! Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva ! To, že som reagoval tak ako som reagoval, je výsledok predchádzajúcich reakcií v nespočetných vláknach na tomto serveri, kde sa snažia určití ľudia démonizovať a vytvárať negatívny obraz o burzách. Ako som už písal, tak na burzy chodí, aspoň si myslím dosť slušných a poctivých chovateľov, ale samozrejme,ak máte smolu, tak môžete natrafiť i na podvodníka, ale v žiadnom prípade nemôžete hádzať všetkých, ktorí chodia na burzy do jedného vreca. Tvrdím na 100%, že na burze kúpim vtáky v kondícii a mnohokrát lepšie ako u nejakého, ktorý sa hrá na chovateľa a chová vtáky v nevhodných podmienkach doma. Nevhod. podmienkami myslím chovné zariadenia umiestnené po sklepoch,maštaliach a pod. kde vtáky môžu iba snívať o čerstvom vzduchu, daždi a slnku ! A ďalej, veľa krát sa mi stalo, že sa mi na burze prihovoril nejaký cudzí človek a chválil sa mi ako mu vtáky odo mňa odchovávajú. Nedávno ma pristavil istý človek z východného Slovenska / nepoznám ho/ a chválil sa mi ako mu teraz už 3- ročná kráľováčka, ktorú odo mňa kúpil v Krškanoch na burze, na prvý krát odchovala 4 mláďatá a zasadla znova.Takže i pre takéto drobnosti nedám dopustiť na burzy !
Určite sa na každej väčšej burze dajú za 100 Kč. kúpiť oveľa krajšie výletky, ktoré sa dajú ľahko ochočiť. Tu sa asi niekto snaží "prihrievať si polievočku " a preto brojí proti burzám !
Vážený pane nikdo proti burzám nebrojí. Každý se snaží prodat to co má doma a ne stím někde lítat po burzách. Jestli vy doma neprodáte a musíte běžet na burzu, tak je to vaše věc. Nezáviďte lidem co mají možnost svůj odchov prodat doma. A jestli se vám to nelíbí na českém nettu a chcete tady zavádět slovenské pořádky, tak zůstaňte s diskuzí u vás, tam vás asi lépe pochopí. Sem se cpete a jste tu mezi čechama nějak na víc, hlavně se svýma názorama. Nechte lidi prodávat jak chtějí a hlavně nezáviďte každou korunu co někdo utrží na víc.