Aktuálně: 3 708 inzerátů210 242 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Pořízení 1. papouška

Wqpno
Wqpno 03.10.2012, 17:26:33 xxx.xxx.245.83
Dobrý den, Rád bych pořídil tchánovy papouška. Představoval jsem si něco velikosti tak max 25cm, společenskýho a pokud možno i upovýdanýho kamaráda do důchodu. A rád bych kdyby délka života papouška byla tak maximálně 10 let. Cena samozdřejmě co nejmenší. Přemýšlím o korele. Děkuji za každou radu a návrh.
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2012, 19:30:43 xxx.xxx.140.80
korela je sice dobry spolecnik, ale nic moc nenamluvi. Zkuste mrknout na mniska. Je to dobry spolecnik a nauci se i mluvit. Cena rekneme kolem 600 kc za prirodniho.
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2012, 21:06:27 xxx.xxx.251.134
Tak to je blbost. Pokud mníšek, tak jen POCTIVĚ ročnš dokrmený, a toho za 600 Kč nepořídíte. A ještě se klidně může stát, že bude hlučný. Doporučuju andulku.
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2012, 21:12:23 xxx.xxx.245.83
No mníšek se mi velice líbí, ale délka života až 40 let mě docela odradil. Andulka se naučí mluvit?
anonymní (neregistrovaný) 03.10.2012, 22:04:21 xxx.xxx.251.134
Zkuste si pořídit ručně dokrmenou andulku nebo hned o vylétnutí. Neni zaručno, že se mluvit naučí,ale schopnost k mluvení je velká, naši i štěkali jako psi.Najděte si solidního chovatele andulek, domluvte se s ním, určitě Vám poradí a domluvíte se. Nekupujte v žádném případě na burze, abyste si nekoupil andulku s nějakou nemocí, což se stává často!
Orina (neregistrovaný) 04.10.2012, 06:37:12 xxx.xxx.51.2
Andulky jsem chovala. Měla jsem i ručně dokrmené, ale mohu vám říct, že ne každá mluvila. Jedna paní si ode mě brala samečka, po roce ho darovala a přišla pro dalšího, zase to samé, až třetí papoušek a pokus o mluvení byl trefa do černého. Takže ne každá andulka, byť maličká i ručně dokrmená , musí ze sebe vypravit nějaká slova.
anonymní (neregistrovaný) 04.10.2012, 15:21:14 xxx.xxx.251.134
Jasný, ale to může být u každého papouška, kromě tedy asi žaka. Nikdy nemáte jistotu, že bude Váš papoušek mluvit.
anonymní (neregistrovaný) 04.10.2012, 15:28:10 xxx.xxx.74.6
Pre 251.134. Čo to tu trepete za sprostosti ! Chcete tu vytvoriť dojem, že na burzách sa predávajú choré vtáky a chodia tam iba samí podradní chovatelia ? Možno u vás doma by kúpil horších vtákov ako na burze ! Na burzách predávajú i top chovatelia, ale samozrejme nájdu sa i rôzne indivídua, ale tak už to chodí. Nikde nie je zaručené, že u chovateľa kúpite zdravého vtáka a kecy,že tam vidím či vták aspoň lieta si strčte niekam. Predsa na burzách sú preletovačky a môžem si tam vtáka "vyskúšať".
Jarda (neregistrovaný) 05.10.2012, 20:48:17 xxx.xxx.196.190
Pro .74.6 Nemáte pravdu nejlépe je kupovat přímo od nějakého chovatele Andulku dá vám vybrat a řekne vám jak jsou staré kdežto na burze se každej snaží prodat a prodá vám klidně staršího ptáka a řekne vám že je to mládě nebo vám klidně prodá nějakého mrzáčka na kterém vadu nepoznáte obvzlášt pokud ho má v malé přenosce kde se pták nemůže pomalu ani pohnout jako se to stalo mě že jsem koupis papouška nádherného a když jsem ho doma vypustil tak jsem zjistil že nemůže pořádně na nohy a na všech burzách není voliéra kde můžete nechat ptáka prolétnout.
anonymní (neregistrovaný) 05.10.2012, 22:41:55 xxx.xxx.251.134
Nechtěla jsem na 74.6 vůbec reagovat, protože ne že nemá pravdu, ale píše to minimálně dost nevhodným způsobem. Nicméně jsem byla svědkem, že tatínek v dobré víře kupoval na burze andulku a vzal tu "nejroztomilejší" a dle chovatele úplné mláďátko. ANo byla roztomilá, jelkož s zdála ještě i málo opeřená. Ale jelikož byl tatínek laik, koupil si staršího jedince s fr. pelícháním, neboli skokana. A takových vidím na burzách spoustu. Zpočátku jsem se snažila na to upozornit, ale koukali na mě jak na vraha, tak jsem to vzdala.
anonymní (neregistrovaný) 05.10.2012, 23:24:41 xxx.xxx.11.192
On pan Vojto píše nevhodným způsobem stále a hlavně je drzej na lidi. Nechápu, že si na Slovensku nezaloží taky webové stránky a nepíše si do nich tam. Když se mu české stránky nelíbí nevím proč sem leze.
anonymní (neregistrovaný) 06.10.2012, 07:34:50 xxx.xxx.74.6
Pani Orina, hlavne, že vy ste na ľudí slušná! Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva ! To, že som reagoval tak ako som reagoval, je výsledok predchádzajúcich reakcií v nespočetných vláknach na tomto serveri, kde sa snažia určití ľudia démonizovať a vytvárať negatívny obraz o burzách. Ako som už písal, tak na burzy chodí, aspoň si myslím dosť slušných a poctivých chovateľov, ale samozrejme,ak máte smolu, tak môžete natrafiť i na podvodníka, ale v žiadnom prípade nemôžete hádzať všetkých, ktorí chodia na burzy do jedného vreca. Tvrdím na 100%, že na burze kúpim vtáky v kondícii a mnohokrát lepšie ako u nejakého, ktorý sa hrá na chovateľa a chová vtáky v nevhodných podmienkach doma. Nevhod. podmienkami myslím chovné zariadenia umiestnené po sklepoch,maštaliach a pod. kde vtáky môžu iba snívať o čerstvom vzduchu, daždi a slnku ! A ďalej, veľa krát sa mi stalo, že sa mi na burze prihovoril nejaký cudzí človek a chválil sa mi ako mu vtáky odo mňa odchovávajú. Nedávno ma pristavil istý človek z východného Slovenska / nepoznám ho/ a chválil sa mi ako mu teraz už 3- ročná kráľováčka, ktorú odo mňa kúpil v Krškanoch na burze, na prvý krát odchovala 4 mláďatá a zasadla znova.Takže i pre takéto drobnosti nedám dopustiť na burzy !
anonymní (neregistrovaný) 07.10.2012, 11:49:30 xxx.xxx.251.134
Pro zadavatele: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/18770883/Rucne-dokrmene-andulky.php
anonymní (neregistrovaný) 07.10.2012, 15:25:12 xxx.xxx.74.6
Určite sa na každej väčšej burze dajú za 100 Kč. kúpiť oveľa krajšie výletky, ktoré sa dajú ľahko ochočiť. Tu sa asi niekto snaží "prihrievať si polievočku " a preto brojí proti burzám !
anonymní (neregistrovaný) 08.10.2012, 13:34:34 xxx.xxx.55.173
Vážený pane nikdo proti burzám nebrojí. Každý se snaží prodat to co má doma a ne stím někde lítat po burzách. Jestli vy doma neprodáte a musíte běžet na burzu, tak je to vaše věc. Nezáviďte lidem co mají možnost svůj odchov prodat doma. A jestli se vám to nelíbí na českém nettu a chcete tady zavádět slovenské pořádky, tak zůstaňte s diskuzí u vás, tam vás asi lépe pochopí. Sem se cpete a jste tu mezi čechama nějak na víc, hlavně se svýma názorama. Nechte lidi prodávat jak chtějí a hlavně nezáviďte každou korunu co někdo utrží na víc.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.