Muj taranta ma na hlave jakoby vypadany peri......myslel jsem ze jen preperuje ale tak nejak pozoruju ze mu peri asi zacina mizet......ale ne nejak drasticky......jinak je v poradku...zere normalne i k samicce se ma porad stejne....akorat netusim jestli mu to neskube samicka to jsem zatim nevypozoroval......ale to celo neni cervene jak by melo asi byt tak nevim zda to je nejaka nemoc.Poradte jestli se nekdo nesetkal s necim podobnym.
přepeření by nemělo být nějak zvlášť pozorovatelné a přepeřoval by celkově a né pouze na hlavě
zbytek peří se zdá být v pořádku, takže bych to tipnul že ho obírá samice
pravdou je že se pořád ozobavaj.....ale že by něco vyskubla sem si nevšiml......a ano má to jen na hlavě jinak je v pořádku..... snad to nebude pokračovat...uvidíme....díky ;-)
Tak bohuzel se situace nezlepsuje. Chovani je ale jakoby se vubec nic nedelo. Mam ho zkusit oddelit od samice zda se to zlepsi?? Nebudou po sobe truchlit??
Ahojky, je obraný od samice, dělali mi to papoušíčci, úplně stejně, nikdy jsem je nenačapala. oddělit od samice, ale na dohled, do vedlejší klece, jen zabránit přímému kontaktu.