papoušek bez nohy
Dnes ráno jsem našel dvě ze 3 korel ve venkovní voliéře a obě mají jednu mohu pryč. Jasný musim zdvojit pletivo. Netušil jsem, že se tohle může stát. Past na kuny jsem objednal, ale prosím o radu někoho kdo ví jak teď ty dvě chudinky zmrzačený udržet na živu? Jedna vypadá, že si i sedne na větev, ale druhá je dost pomordovaná. Nevím jestli budou schopné se nakrmit, napít. Jestli je tam mám nechat, nebo raději dát domu do miniklece a tam je nějak krmit. Nejsou ochočené, tak se teď mnohem víc přirozeně bojí i mě. Moc Děkuji za radu předem.
Alan:Dnes ráno jsem našel dvě ze 3 korel ve venkovní voliéře a obě mají jednu mohu pryč. Jasný musim zdvojit pletivo. Netušil jsem, že se tohle může stát. Past na kuny jsem objednal, ale prosím o radu někoho kdo ví jak teď ty dvě chudinky zmrzačený udržet na živu? Jedna vypadá, že si i sedne na větev, ale druhá je dost pomordovaná. Nevím jestli budou schopné se nakrmit, napít. Jestli je tam mám nechat, nebo raději dát domu do miniklece a tam je nějak krmit. Nejsou ochočené, tak se teď mnohem víc přirozeně bojí i mě. Moc Děkuji za radu předem.
Ano, dvojité pletivo. Někomu se osvědčil i ohradník dolů k voliéře. My na to máme psy. 🙂
Záleží, jak moc to má. Většinou jsou papoušci celkem stateční a naučí se fungovat i bez prstů, pokud se o nohu můžou alespoň opřít, aby zůstali sedět na bidle. Osobně bych je vzala domů do klece, rány ošetřila (min. dezinfekce a zjistit celkově, jak moc to je - pokud už příliš, nechat uspat a netrápit ji) + umístila někam, kde budou mít klid a dala krmení i na dno, ať se k němu dobře dostanou.