Papoušek kouše
Ahoj,mám takový problém mám andulku(já vím není to žádný papoušek skoro)vždycky když ho chci vyndat z klece tak se rozzlobí a začne vyvádět nevím co mám dělat.Nejspíše ho prodám protože chodím na gymnázium a už na něj nemám tolik času jako jsem si původně myslela že budu mít,je to škoda mám ji moc ráda ale co mi to pomůže akorát tu stráví zbytek života v nudném pokoji ,bude jenom jíst a už mi ani nikdy nepřilét ne na ruku ☹️
Mám doma andulku,ale už delší dobu se jí nemohu věnovat co s ní mám dělat mám ji prodat,nebo si ji mám nechat a tady ji ,,umučit" unudit k smrti vždyť to zní uplně strašně
Přímo s papouškem zkušenost nemám. Mám však zkušenost s báječným mládětem kavky obecné, která plnila má přání a jí přiměřené drobné úkoly téměř bez tréninku, často už na můj první povel.
Tedy můj názor a stručná rada: Domnívám se, že NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE, ABY VÁS MĚL PAPOUŠEK RÁD, ABY K VÁM MĚL ABSOLUTNÍ DŮVĚRU, ABYSTE BYLA S PAPOUŠKEM NEROZLUČNÝM PÁREM DVOU KAMARÁDŮ.
Moje kavka byla téměř dokonale poslušná asi proto, PROTOŽE MNE MĚLA RÁDA, A JÁ JSEM MĚLA RÁDA JI.
Kupte jí kámošku.
Znovu opakuji:
Papoušek (i jiní mazlíčci z ptačí a zvířecí říše) jsou individuální povahy a rozhodně je jejich "páníček" nesmí vnímat pouze jako PTÁKA nebo PSA; člověk, který takto neosobně svého domácího "mazlíčka" vnímá, tak k němu nikdy nenajde citový vztah. Papoušek je velmi citlivé a poměrně velmi inteligentní stvoření, které pozná člověka, který se k němu chová pouze jako k VĚCI. A pak se samozřejmě ten papoušek na svého necitlivého "páníčka" zlobí.
Mohou však existovat i takoví "mazlíčci", kteří si zkrátka s "páníčkem" tzv. "nesednou", a jsou si vzájemně nesympatičtí.
Přesně tak !!!
Anonymní:Mám doma andulku,ale už delší dobu se jí nemohu věnovat co s ní mám dělat mám ji prodat,nebo si ji mám nechat a tady ji ,,umučit" unudit k smrti vždyť to zní uplně strašně
Prodat,darovat...ideálně do chovu..
Také bych ji raději dala do rukou někoho kdo bude mít čas se starat. Jestli do chovu nebo k nějakému chovateli jako domácího kamaráda záleží na tom na co je andulka zvyklá. Pokud je ochočená zkuste ji darovat do domácnosti, než ji předáte do chovu. Často se stává, že ochočením ztratí papoušek část své přirozenosti a v chovu s "divokými" andulkami by to pro něj nemuselo být příznivé. Nemusí si najít partnerku nebo může být pokud se př. jedná o samce napadán dalšími samci, kteří jej budou považovat za nezvanou konkurenci.