Dobrý deň potrebovala by som radu.V izbovej voliere v búdke mám päť dvojtýždňových mláďat a samica ich stále ošklbáva a ošklbáva aj samca,ako by sa dalo tomu zabrániť.Dokázal by samec odchovať sám mladé keď by som ju oddelila?
Zdravím na budce sundejte víko nebo udělejte průhledné samice se tam nebude tak moc zdržovat a bude je tam chodit jenom krmit mělo by to pomoct :) a s tím samcem nevím takové zkušenosti nemám.
Ako je v prispevku nadomnou, treba dať dolu vrchnák z búdky a pridajte do vody vápnik, napr. vo forme optiminu, alebo calcia plus prírodnú sépiovú kosť. Na dno klietky by bolo vhodné dať drť s vápencového kameňolomu a do misky grit z mušlí, z toho dôvodu, že niekedy rodičia, hlavne samica "oberá" mláďatá, aby si doplnila vápnik na ďalšiu znášku.
Korelky maju vyše tri tyždne a samica ich ošklbáva stále viac aj pri odkolpenom veku.sedi pri nich v búdke a šklbe.Preložila som ich na dno klietky do krabičky a šklbe aj tam .Teraz som samicu oddelila samec ich na dne klietky krmi myslite že ich dokrmi aj tam alebo ich mám vrátiť naspäť do budky.