Je to normální chování slepic
Dobrý den, tak to tu trochu pročítám. Máme také roční holky, pipinky naše milované. Momentálně snáší ze 7 stále 6, protože jedna opice už asi 3.týden kvoká. Když mají všechny snešeno, zavřu kurník, aby nemohla na měkké, a večer ho otevřu. Ale netušila jsem, že je to "nakažlivé" (vůbec nejsem zkušený chovatel!), včera, zdá se, začala pokvokávat druhá. Dokonce jiná zase zalézale té první "kvočně" pod křídla a asi si hrála na kuře :-) Což o to, nepotřebujeme také 7 vajec denně, tak kvokalky nechávám přírodě, nechci je stresovat nějakým zavřením do krabice apod. No uvidíme, jak to pipinky budou dál mít. Nevím, zda je to nějak nevysiluje. Jsou ale v pohodě. Jen jsem také přišla na to, že 1 a pak další trošku pokulhávají - nevím, zda je to důsledek toho, že je občas ta jedna potvůrka domina prožene, nebo naopak, pokulhávání je příčinou toho, že je prohání. No a konečně se dostávám k dotazu - proč ta vaše kulhá a čím to řešíte? Teď mě napadlo, míchám bachovy esence, dřív mě to netrklo - nojo, kovářová kobyla, že?! :-D Asi jim namíchám směs a dám do pití...
K mému předešlému dotazu. Bachovky jsem namíchala. Ta, co se chystala kvokat, se nerozkvokala. Ta kvokající za 2 dny přestala a dokonce už snáší. Takže vše proběhlo pařírodně, bez stresů v pytli či pod bedýnkou apod. A ty kulhající přestaly kulhat a ta dominantní už se taky srovnává a přestává je honit. Takže moje milované bachovky zafungovaly jako vždy. Děkuji! Paráda!