Dobrý den,
mám rýbníček cca 10x10 metru a okolo plot cca 20x20 metru.
Od chovatele jesm zakoupil 15kačen divokých (letošnich doma vylíhnutých), který mi ukazal, jak zastřihnout letky. Ale po vypuštění kačen do výběhu a jejich zjištění, že mají k dispozici rybník, nějak zapoměli na břehu stojící boude s krmením. Prostě už týden se z rybníku ani nehnou, max tak na břeh 1 na metr od vody. Tím pádem je nikdy už nechytnu na zastřižení a podání nějakých vytamínů ani nemluvě. Přiznávám, že se mi nechce vypoušte rybník a v bahně lovit kačeny. To je tak do Neváhej a toč! Mám je jako ozdobu, tedy nepotřebu ji je chytit, jen se bojím, jestli mi časem nueltí. Asi 10 metrů od plotu teče potok. Díky Vašek
...Asi uletí, ale alespoň některé se zase vrátí a možná vysedí mladé. Určitě pečlivě dále pravidelně předkládejte krmení. Možná by se Vám podařilo je chytit v noci ? Možná v noci spí na břehu ?
Pokud nejsou zastřižené tak je nechytejte ani v noci, splaší se a uletí. Možná by šli chytit do něčeho jako je sklopec. Takto velkou vodní plochu nejlépe zasítujte a nebo si kupte kupírované kačky, nejlépe mandarinky, karolínky, cizokrajné čírky...
Kdyz budou mit dost kvalitniho krmeni a nebudou nicim ruseny(pes atd) nemely by uletet. Na odchyceni muzete pouzit podrazec- sito podeprene tyci na ktere je uvazany provaz. Jo a vevnitr musi byt nejake to krmeni- brambory, kukurice.....