Aktuálně: 3 709 inzerátů210 262 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

snůška a samička bez partnera

Jekyl
Jekyl 29.06.2012, 20:23:58 xxx.xxx.49.1
Zdravím zkušené chovatele andulek. Potřebovala bych poradit co mám dělat. Mám mladou samičku, která snesla 3 vajíčka ale záhy poté co jí umřel partner. Ze začátku na vejcích seděla (asi), ale ted pozoruji že ať sedí v budce na vejcích to není. Nevím jestli to bylo ojedinělé, či jestli prostě ta vejce opustila. Pozoruji to od té doby, co jsem se jí, nevěda že v ní vejce má, vloudila do budky. Je možné vůbec jestli vejce jsou oplozená? a jestli se na snůšku řádně vrátí? Nebo je možné doma urobit inkubátor? Děkuji za jakékoliv rady.
anonymní (neregistrovaný) 29.06.2012, 20:50:31 xxx.xxx.143.249
Inkubátor je vám k ničemu potřebujete líheň, ale tu doma určitě nesestavujte, zaprvé je to náročené finančně, časově a hlavně to chce odborníka, většinou trvá i roky než se dopiluje a je použitelná. Vajíčka určitě můžou být oplodněná, pokud umřel až po snůšce, nechcte to na ní, buď na nich bude sedět a nebo ne, pokud už nesedí tak schládla a mláďata uvnitř jsou dávno mrtvé, nechte ji tak, případně pokud máte víc párů dejte vejce pod jinou samici,.
Jekyl
Jekyl 30.06.2012, 19:26:18 xxx.xxx.91.2
Děkuji za odpověď, nechám ji. Buď mladé vysedí, pokud jsou vejce oplozená, nebo je nechá. Za měsíc uvidím. Ještě dotaz: mám pořídit pak samičce nového partnera, a po jak dlouhé době? děkuji
anonymní (neregistrovaný) 30.06.2012, 20:34:22 xxx.xxx.143.249
nechte ji měsíc tak, potom ji dejte partnera =)
Jekyl
Jekyl 24.07.2012, 11:09:54 xxx.xxx.91.2
Tak vajíčka se nevilíhla, nejspíš ani nebyla oplozená, nebo prostě na začátku vychládla :( škoda, těšila jsem se. samice už dva dny na vejcích nechce sedět, tak jsem jí je odebrala a už pro ni mám potencionálního partnera od kamarádky.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.