Prosím o radu chtěl bych si postavit voliéry.Rozměr 4x3x2 (dxšxv) rozdělená do 4boxů prosím o radu z jakého materiálu,cenově přístupného a popřípadě fotky.
asi bude ještě důležité se zmínit, co by v těch voliérách mělo létat, podle chovaných druhů by se odvíjela volba materiálu na stavbu, a ještě zda se jedná o voléry celoroční??? nebo jen letnící prostory
Doporučuji jekl 20 x20 ;)! Nerezaví (pokud ho pořádně natřete) a papoušci ho nezničí, mám ho u andul, rosel a kakariků a jsem spokojena. jinak pletivo 10 x 10 svařované a nebo šestihrané.
Pokud mohu poradit, udělejte si voliéry z čeho chcete, co vám vyhovuje ať materiálově nebo cenově. Vy to budete mít doma, a hlavně aby tam bylo spokojené osazenstvo.
Hliníkový jekl je asi ideální, ale finančně náročnější, železný je levnější. Někdo si to svaří z trubek nebo z roxoru. Nebo si na pile kupte střešní latě a udělejte ji dřevěnou. Pletivo dáte zevnitř, případně pro bezpečnost z obou stran kvůli škodné.
Mám tam mnichy, alexi agáčky a další a bez problému. Dávám čerstvé větve na okus ....
Jekl se nekroutí, mám tu voliéru ještě po tátovy, takže cca. 20 let, akorát jsme ji znovu přetřela a pbalila, teď ji mám čtvrtým rokem a drží jak přibitá! =)