Dobrý den. Začal bych asi takto. Od mých cca 10 let do 13 let jsme měli Korelu. Hodná, přítulná, pořád jsem ji měl na rameni, popř. ve vlasech. Uměla zanotovat rolničky a různé jiné melodie, prostě miláček. Pak se u otce zjistila alergie tak musela k tetě, kde žila taky spokojeně, dokonce ji pouštěli ven a lítala si ze stromu na strom a vždy se vrátila do klece. Jednoho jí teta zapomněla zavřít dvířka a Lorinku vzal vítr, protože se blížila bouřka a byla fuč. Toť k mé jediné zkušenosti s exotickým ptactvem, abyste viděli, že jsem opravdu spíše začátečník.
Nicméně, mám již něco počteno a po teoretické stránce to snad tak špatné nebude. Momentálně mi je 21 a bydlím s přítelkyní v menším bytě ve městě a přemýšlím o novém přírůstku do rodiny (zatím jen ptačím přírůstku :) ). Chtěl bych něco jiného než Korelu nebo Andulku. Přemýšlel jsem o Mníškovi, což se mi zdá jako asi nejlepší volba a po návštěvě zverimexu jsem si ho opravdu zamiloval, je to krasavec. Jde o to, že pracuji i studuji najednou a tudíž jsem přes den třeba deset hodin pryč a papoušek by byl sám. Pak bych se mu samozřejmě věnoval, proto se chci zeptat nebude to pro Mníška spíše mučení? Nerad bych měl pak doma smutného jedince. Popř. poradili byste mi něco jiného, co se sice upne na majitele, dá se krásně ochočit, ale vydrží doma sám?
Náš mníšek je sám úplně v pohodě. ALe je třeba ho na to učit od úplného mláděte a určit mu přesný režim. To je základ. Pak dost hraček, které je třeba obměňovat. My odejdeme ráno v 8, vrátíme se třeba ve 4 hoidny a v pohodě.