Aktuálně: 3 424 inzerátů217 526 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Snášenlivost ptáků navzájem

copatka
copatka 14.06.2012, 17:27:02 xxx.xxx.207.2
Ahoj, mám doma dvě zebřičky a dvě chůvky v jedné kleci. V druhé dva kanáry a ve třetí 4 andulky. Plánuji volieru do interieru, ale nevím, jestli mohu tyto ptáky chovat pohromadě. Případně, jestli ji rozdělit na dvě části. Děkuji za rady.
anonymní (neregistrovaný) 14.06.2012, 19:42:47 xxx.xxx.48.123
Tuhle klec nekupujte,mám ji doma. je nedomyšlená,chůvy a zebříčky by vám určitě ulétly. Ten plastový šuplík na dně odstává a dvířka docela taky,anduly neprolétnou,ale dvířka jsou zavíratelná z takových umělých částí a ty mi ptáci uklovali a z klece se dostali krásně ven,protože dvířka spadla. Navíc ptáci potřebují lítat do strany,dolu a nahoru jim to nepůjde a klec vůbec nevyužijí,takže se poohlédněte po jiné,mám to odzkoušené. Jinak se snášenlivostí nevím,ale v takto malém prostoru to určitě fungovat nebude,snad ve velké voliéře a tím myslím třeba 2x2m.
Anna (neregistrovaný) 14.06.2012, 20:45:59 xxx.xxx.253.187
Pohromade to v izbovej voliere fungovať nebude najmä ak sú to pariky a začali by hniezdiť.To sa vo voliere neznesu ani dva páry anduliek.
Smíšek (neregistrovaný) 14.06.2012, 22:30:12 xxx.xxx.26.62
Pro Annu - Většina chovatelů chová andulky po více párech, nevidím důvod proč by nemohli být spolu, je to pták, který žije v hejnu Podle mne zebřič. chůič. a andulky mohou být spolu, nevím ale jak by tam zapadli kanáři. Větší problém bych viděl ve velikosti voliéry. V malém prostoru to asi fungovat nebude a za další uvědomte si pokud vyvedou mladé průměrně po pěti tak tam máte 20 - 25 ptáků ( bez kanárů ) a ty potřebují prostor
anonymní (neregistrovaný) 14.06.2012, 22:34:29 xxx.xxx.207.2
Před pár lety jsem měla domácí volieru, měla jsem tam cca 15 andulek, z toho dva páry a ddvě budky...s odchovem mláďat nebyl problém. Ted si ale hnízdění neplánuju, jde mi jen o samotné ptáky. Budky dát nechci ani košíčky. V té voliéře jsem měla i jenu koleru a rozelu penantovu, nikdy problém nebyl. Ale s chovem těchto malým ptáků pohromadě zkušenost nemám.
anonymní (neregistrovaný) 15.06.2012, 09:06:33 xxx.xxx.48.123
Já pak udělala bednovou voliérku ze staré skříně. ta je o hodně větší,mají v ní možnost proletu ,pletivo je jen zepředu,takže menší nepořádek a navíc oni mají víc klidu,když mají tři strany zakryté. nyní má voliérka 118 x 52 x 132 (š x h x v) a vážně je jim tam o hodně líp. Budky jsem dala zvenku,takže ušetřený prostor. Nakonec tam jsou zebry. Podívejte se do této diskuze,tam mi pán poslal i návod :) http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-9161/
Peťula (neregistrovaný) 15.06.2012, 12:09:51 xxx.xxx.38.103
Jen poupravím, vy si hnízdění naplánovat nemusíte, můžete pro něj nevytvořit podmínky, ale to neznamená, že ptáci nebudou chtít hnízdit a nezačnou se chovat agresivně a teritoriálně. Platí stále, že "přírodě neporučíš". Soužití více druhů ptáků je harmonické pouze na dostatečném prostoru.Nevím jak vy, ale já jsem z davu lidí taky občas pěkně vzteklá, a to v něm nežiju :-)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.