Dobrý den, mám dva páry čapkáčů. První pár měl šest vajec čistých, podruhé nezasedli. Pár, který pravidelně odchovává. Druhý pár sedm snešených vajec, šest vylíhnutých. Ve věku asi dvaceti dnů došlo k úhynu tří mládých, bez viditelných příčin. Tak zbylá tři ručně dokrmuji. I u tohoto páru nedošlo k druhému hnízdění. Mladým se daří dobře a tak doufám, že je dotáhnu až k samostatnosti. S dokrmováním zkušenosti mám. Jinak, patagonci nezasedli, kouřáci čtyři čistá vejce, jedno mladé, rozela jedno mladé ze šesti vajec, dva páry mnichů postavili hnízda a nic. Andulky nic moc, celkem ze 38 vajec od sedmi párů sedm mláďat. Ale andulky hnízdí podruhé. Mohl být lepší rok, ale nebrečím kvůli tomu. Dělám to z radosti a snad těch pár mláďat přinese nějakou tu korunu na krmení pro ostatní. Všem přeji lepší časy. alf
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,kdy se začnou vybarvovat?Mám podle chovatele pár 2012,ale kromě velikosti,zatím není mezi nimi žádný rozdíl.Díky za každou informaci.
Nyní samcům začínají na hlavě prorůstat karmínově červená pírka. Také na hrudi jsou více fialovější. Alespoň u mojich se to děje, protože chovní samci jsou na hrudi tmavě fialový. Samec má také širší zobák a větší.