Dobrý den, máme andulku, samečka, cca 5 měsíců, již mluví a zvažujeme teď, že bychom mu pořídili kamaráda/kamarádku, ale nevíme, zda by nepřestal mluvit, zda se i druhá andulka může naučit mluvit a jestli když budou dvě, budou se stále kamarádit i s lidmi nebo si budou všímat hlavně sebe. Děkuji za radu. Hanka Š.
No já mám samečka cca rok a mluví jedna báseň, je to takový i domací mazel.Za rok si již vytvořil fixaci na člověka. Nahodou se k němu dostal jiný mladý sameček na 3 dny- musím říci že ho bral jako vetřelce,dál se věnoval mě a ho vždy ohrožoval zobákem (a utekl nebot mladě je jaksi větší než on :) ), a dál si mlel to svoje. Pak jsem je byl nucen zase rozdělit- ale myslím že by si to svý "mluvení" dále ponechal, těžko říci že by je dale rozvíjel. Každopádně už jsou zase od sebe tak nemohu nic tvrdit, a pravdu říci kdyby i přestal tak by mi to nevadilo, hlavně kdyby byli kámoši- na což jsem jim nedal čas. S nějakou malou jistotou mohu tvrdit že by bylo lepší je ochočit po jednom a po té dát spolu (což jsem někde vyčetl), ale abych pravdu řekl ten neochočenej se více odvažoval (dokonce sedl i na mne, což se po oddělení ještě nestalo). Myslím že je to spíše na povaze- co pták to jiný výsledek