Aktuálně: 3 424 inzerátů217 525 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Úhyn mláďat andulek

Kateřina (neregistrovaný) 06.06.2012, 09:58:16 xxx.xxx.48.12
Právě mi uhynulo další mládě, tak nevím, jestli nedělá někde chybu... ? Mláďata uhynula v různém věku, nejstaršímu byly 4 týdny. Volátka mají plná, mláďata vždycky ještě večer byla v pořádku, volátka naplněná a ráno najdu mrtvolku... U posledního mláděte už mi to včera bylo jasné- sedělo z křídly od sebe a mělo zalepenou kloaku.... Loni mi takkhle také pár kusů uhynulo, včetně dospělých- dala jsem posledního ptáčka na pitvu, abych zjistila příčinu, a ani z pitvy se nic nepoznalo... Chápu, že to bude asi pouze hádání příčiny, ale nic jiného mi nezbývá.... Děkuju!
Michal (neregistrovaný) 06.06.2012, 11:35:06 xxx.xxx.4.166
Dle toho že vám uhynolo i pár starších kusů, může se jednat o nějakého parazita, i podle podělaných mladých...Další možnost je, že dáváte moc zeleného*to vyvolá průjem,atd...Nebo nedáváte něco co kvasí? třeba máčený rohlík? Popřípadě krmení co se rychle kazí nenechávat v miskách dlouho... Jinak odčervujete? Například nic nepokazíte pokud spaříte na litr vody 4 stroužky česneku, necháte vychladnout, a dáte jim to na pití :) CHtělo by to víc informací, takhle je to vážně střílení od pasu....
anonymní (neregistrovaný) 06.06.2012, 12:02:12 xxx.xxx.4.226
S pitvou rovněž nemám dobré zkušenosti - loni mi takto uhynuly dva kusy penantích mláďat po výletu z budky, najivně jsem si myslel, že pitva vše vyřeší a já budu chytřejší,kde se stala chyba. Když jsem ale závěry pitvy ukázal veterináři, spec. na papošky a ptactvo, výsledky histologie se mu nezdály a výsledek pitvy nepotvrdil. Doporučil následující. Dal jsem tedy samici na stěry, z kloaky, z volete. Mláďata ještě nepřijímala sama potravu, vet tedy předpokládal, že totéž by měla i samice - jednalo se o megabakteriózu - podotýkám. Samice byla zcela zdravá - takže jsem přišel o iluze, dvě mláďata a několik tisíc korun.
Kateřina (neregistrovaný) 06.06.2012, 14:58:28 xxx.xxx.48.12
Tak ještě přidám info- kvůli loňským úhynům máme novou voliéru. Paraziti mě napadli jako první- odčervuju právě pouze česnekem, jelikož se mi nepodařilo sehnat u veterinářů přípravek na odčervení- nabízejí mi pouze celé balení za cca 1500,- Kč a vzhledem k tomu, že mám 3 páry andulek, mi to přijde nesmyslné... Ale parazitóza se právě na pitvě nepotvrdila...Zkusím si ale ještě obvolat další veterináře, třeba budu úspěšná... Zelené dávám, ale minimum. Dávám vaječnou míchanici, ale ani tu tam nenechávám dlouho- ráno dám, v poledne vymývám...
Michal (neregistrovaný) 06.06.2012, 23:37:40 xxx.xxx.4.166
Sice někdo je hodně proti, já dávám Sulfacox T, je to pro hospodářské zvířata, ale neměli by tam být vedlejší účinky, nejspíš jim to trochu poškodí játra. Ale pokud to s tím nepřeženete. Já mám lahev asi 200ml a stalo mě to něco kolem 100Kč.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.