Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Chtěla bych chovat kuřata na maso. Vůbec, ale netuším jaké plemeno je vhodné a v jakém měsíci/stáří se zabíjejí. Jde mi pouze o maso.
Slepice na vajíčka už mám a daří se mi velice dobře.
Velice Vám děkuji za radu a přeji příjemný den.
Dobrý den. Brojlerová jednodenní kuřata prodává např. firma "MACH Litomyšl". Musela byste si tam pro ně dojet; samozřejmě po předchozí dohodě. Určitě By Vám poradilii a prodali i krmiva, dali by vám krmný program. "Brojleři" tj. kuřata na výkrm na maso se dříve vykrmovala do věku 56 dnů. později do věku 48 dnů, a v současnosti je asi velkovýkrm ještě kratší. Ale Vy si je můžete krmit i déle, bude na nich více masa, ovšem ten delší výkrm (než ve velkochovu) bude dražší, tedy ekonomicky méně rentabilní. Brojlerová kuřata jsou kříženci několika masných plemen např. kornyš bílý a plymutka bílá. I rodičovská plemena byla vyšlechtěna na rychlý a ekonomický růst. Domnívám se, že vykrmovat čistokrevné ( i když masné plemeno) je méně výhodné, než si k tomu účelu koupit jednodenní masné křížence.
Kontakt: Jiří Mach, Partyzánská 322, Litomyšl, 57001
Telefon: +420 461616666 Kraj: Pardubický
Okres: Svitavy, WWW : www.lit.cz/mach
můžu dodat kohouty plymutky bílé kteří se používají k rozmnožování brojlerů,ale podstatně lepší v barvě a chuti masa,dále i kohouti žluté plymutky ve větším množství...samozřejmě,že se nevykrmí v tak velké rychlosti jako brojler,ale kvalita masa je nesrovnatelná ve všech směrech