Aktuálně: 3 704 inzerátů210 192 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

PYRURA ŽLUTOPRSÁ

cone (neregistrovaný) 25.05.2012, 17:00:04 xxx.xxx.67.3
ono není někdy podstatné, za kolik jste kdo před časem koupil, od kupní ceny se vždy cena odchovů neodvíjí. koukněte třeba na: http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/?q=hypoxantha&kraj=&kat=100&Okr_okruh=0
anonymní (neregistrovaný) 25.05.2012, 17:44:52 xxx.xxx.248.34
Mně líto peněz za papouška neni. Pokud je cena někde v mezích a mám jistotu, že je od dobrého chovatele, tak klidně cenu respektuji a moc ráda. Ale když pak pro ni máte jet 300 km tam a 300 zpět, ta to už rozvažuju. Proto sháním něco v Čechách. Ovšem všichni chovatelé pyrur asi přesídlili na Moravo nebo Slovensko! Ach jo.
cone (neregistrovaný) 25.05.2012, 18:11:02 xxx.xxx.67.3
možná by vám jedna ze zdejších diskutujích mohla říci, že dobrý chovatel neprodává vždy jen dobré a vitální odchovy, mnohdy nemá cena s kvalitou vůbec nic společného
anonymní (neregistrovaný) 25.05.2012, 18:24:29 xxx.xxx.248.34
To je mi jasné, je to jako všude. Tak bych ocenila nějaké doporučení, s jakých chovatelem mají lidé dobré zkušenosti... Opravdu je štěstí, když člověk získá kvalitního papouška.
Orina (neregistrovaný) 25.05.2012, 20:46:18 xxx.xxx.61.114
Mnohdy se také cena odvíjí od regionu ve kterém se papoušek prodává. Pak záleží ze které strany k tomu přistoupíte. Na Moravě je papoušků spousta, dobře se vybírá i nakupuje za velmi nízké ceny, protože je tam chovatelů hodně. Vyberte si ale z takového množství např. v Praze? Pak záleží jestli pojedete na Moravu dáte za dopravu majlant a nebo nakoupíte dráž v Praze. Vždycky nula od nuly pojde. A jestli seženu v Praze kvalitního papouška podle mých představ ušetřím si cestu. Jestli ovšem, a to se často stává, takového papouška neseženu, zaplatím za cestu na Moravu a tam potom koupím levněji.Ale vždycky mně ten pták vyjde na stejnou cenu a ještě mám utrpení s dopravou. To je pouze můj názor a mozí chovatelé se s ním nemusí ztotožňovat.
cone (neregistrovaný) 25.05.2012, 20:50:00 xxx.xxx.67.3
copak? pražáčci by vše chtěli mít pod nosíkem? jsem moravák a mám do brna stejně daleko jako pražáci, a chovatelů kolem prahy je opravdu hodně
Orina (neregistrovaný) 25.05.2012, 20:54:47 xxx.xxx.61.114
Já ovšem raději jedu na Moravu. I když je pražáků, kteří chovají hodně. Ještě jsem se v okolí Prahy nesetkala s nabídkou, kterou bych potřebovala do mého chovu. I pro andulky jsem jela až do Orlických hor. Mnozí chovatelé raději nakoupí třeba ve zwerimexu v dosahu tramvajové dopravy než by se vydali po svých dál. Ale záleží na každém, kdo co chce do chovu dostat a od koho.
sunflowersman (neregistrovaný) 26.05.2012, 14:50:46 xxx.xxx.175.196
Též se mě to nechce věřit. V Čechách a konkrétně okolo Prahy také znám několik chovatelů, kteří mají poměrně širokou nabídku ptáků.Člověk se nesmí nechat unášet osobními dojmy a dělat konkrétní závěry. Řekl bych, že dneska už to není až takový problém, domluvit si ptáka z větší dálky přes kamarády, známé apod, pokud si člověk na cestu netroufne či nemůže. konkrétně ke mě jezdí na ptáky docela hodně lidí z Prahy, Brna či Ostravy.
Orina (neregistrovaný) 26.05.2012, 17:57:14 xxx.xxx.36.190
Jestli si někdo domlouvá koupi tak, aby mu do chovu přivezl papouška kamarád, tak to bych nikdy neudělala. Splest se může člověk sám , ale pokud pak špatnou koupí viní kamaráda je to zlé. Bohužel mám dost špatných zkušeností s lidma, takže kupuju jen tam, kde to znám. A bohužel i dost známých chovatelů nemá tu kvalitu a hlavně zdraví u ptáků, které je potřeba. Zatím jsem se setkala s honě chovateli, co prodávají ptáky mezi dveřma. O takovou koupi nestojím. Bič a pryč a pak to chcípne. Asi máte všichni jen pozitivní zkušenosti, já bohužel ne.
Orina (neregistrovaný) 26.05.2012, 18:04:00 xxx.xxx.36.190
A ještě dovětek vidíte, že i kvám jezdí hodně lidí z Prahy. Pročpak si nekoupí papouška u Prahy, když je tady tolik chovatelů? Asi nejsou u Prahy chovatelé buď tak známí a nebo kvalitní, že se lidi rozhodnou vážit cestu raději dál než koupit u domu. Já také jedu raději dál než bych koupila u Prahy, havně od někoho, kdo to má celoročeně ve sklepě a hlavně po tmě.
sunflowersman (neregistrovaný) 26.05.2012, 18:41:05 xxx.xxx.175.196
Žádnou souvislost mezi geografickými faktory a kvalitou ptáků jsem zatím neobjevil. Mám to chápat, že tedy i u Vás lidé kupují špatné ptáky jen proto, že jste čechanda? Nebojte, znám zase spoustu moraváků, kteří rádi jezdí do Čech. Chovatelství je také o nových přátelstvích, výměnách atd. Každopádně bych zmínil ještě jeden a docela zásadní faktor a tím je nedočkavost a touha chovatele či budoucího držitele po nových papoušcích. Déle chovající to jistě znají. Zrovna když se nový druh shání, nikde není k mání :). A touha mít nové kamarády mnohdy člověka vyžene i pěkně daleko. Nadšenci a nedočkavci chtějí mít papoušky hned, není to o tom, že by se na Moiravě či v čechách chovalo specifické spektrum druhů.
Orina (neregistrovaný) 26.05.2012, 20:39:51 xxx.xxx.33.204
Děkuji za reklamu, ale ještě si nikdo nestěžoval a lidi se ke mně vrací. Takže se o mojí kvalitu papoušků nemusíte bát. Někteří dlouholetí známí mají ode mně papouška zadarmo, protože vím kam jde. Takže to asi u mně tak špatné neni.
Orina (neregistrovaný) 26.05.2012, 20:51:35 xxx.xxx.33.204
Pane Štěpáne opravdu zase super příspěvek. "lidi si u Vás kupují špatné ptáky" Vy už jste ode mně nějakého papouškla měl že můžete hodnotit? Hodnotí kupující a jak vidíte i podle fotek papoušci byť nedokrmení jsou super. Nebo myslíte že odchovávám šmejdy? že se k tomu ve vašem příspěvku takhle stavíte? Dost mně mrzí že píšete o něčem a u mě jste v životě nebyl. Navíc já mám jen pár párů abych se mohla o vše řádně postarat a abych viděla papoušky celý den a ne jen při krmení.
anonymní (neregistrovaný) 26.05.2012, 23:41:50 xxx.xxx.248.34
No,nedá mi to. Pani Orino, inzerujete pyrury a nabízíte, že je dovezete k nějaké konkrétní stanici metra.Je to tak? Takže kupující vidí papouška poprvé u toho metra. Takže si odporujete!
sunflowersman (neregistrovaný) 27.05.2012, 10:00:25 xxx.xxx.175.196
Paní Orino, prosím přečtěte si ještě můj příspěvek jednou bez osobního zaujetí. Píšu tam pravý opak. Ptám se Vás, jelikož píšete že v čechách nejdou sehnat mnohdy kvalitní ptáci, zda si myslíte také, že odchováváte špatné ptáky, jen z toho důvodu, že je odchováváte v Čechách :) Já si myslím, že je to blbost, že i Vy můžete odchovávat pěkné ptáky nezávisle na místě bydliště.
anonymní (neregistrovaný) 22.03.2013, 20:07:08 xxx.xxx.16.18
*** Pyrury zlutoprse jsou mutace zelenolichich. O tech uz najde dost informaci. Promiňte za blbý dotaz ,ale nechápu ty mutace(jsem začtečník).Jakože ,pyrura žlutoprsá a zelenolica je jedna a ta samá akorát jiný druh? mooc děkuji za vysvětlení

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.