ono není někdy podstatné, za kolik jste kdo před časem koupil, od kupní ceny se vždy cena odchovů neodvíjí.
koukněte třeba na:
http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/?q=hypoxantha&kraj=&kat=100&Okr_okruh=0
Mně líto peněz za papouška neni. Pokud je cena někde v mezích a mám jistotu, že je od dobrého chovatele, tak klidně cenu respektuji a moc ráda. Ale když pak pro ni máte jet 300 km tam a 300 zpět, ta to už rozvažuju. Proto sháním něco v Čechách. Ovšem všichni chovatelé pyrur asi přesídlili na Moravo nebo Slovensko! Ach jo.
možná by vám jedna ze zdejších diskutujích mohla říci, že dobrý chovatel neprodává vždy jen dobré a vitální odchovy, mnohdy nemá cena s kvalitou vůbec nic společného
To je mi jasné, je to jako všude. Tak bych ocenila nějaké doporučení, s jakých chovatelem mají lidé dobré zkušenosti... Opravdu je štěstí, když člověk získá kvalitního papouška.
Mnohdy se také cena odvíjí od regionu ve kterém se papoušek prodává. Pak záleží ze které strany k tomu přistoupíte. Na Moravě je papoušků spousta, dobře se vybírá i nakupuje za velmi nízké ceny, protože je tam chovatelů hodně. Vyberte si ale z takového množství např. v Praze? Pak záleží jestli pojedete na Moravu dáte za dopravu majlant a nebo nakoupíte dráž v Praze. Vždycky nula od nuly pojde. A jestli seženu v Praze kvalitního papouška podle mých představ ušetřím si cestu. Jestli ovšem, a to se často stává, takového papouška neseženu, zaplatím za cestu na Moravu a tam potom koupím levněji.Ale vždycky mně ten pták vyjde na stejnou cenu a ještě mám utrpení s dopravou. To je pouze můj názor a mozí chovatelé se s ním nemusí ztotožňovat.
Já ovšem raději jedu na Moravu. I když je pražáků, kteří chovají hodně. Ještě jsem se v okolí Prahy nesetkala s nabídkou, kterou bych potřebovala do mého chovu. I pro andulky jsem jela až do Orlických hor. Mnozí chovatelé raději nakoupí třeba ve zwerimexu v dosahu tramvajové dopravy než by se vydali po svých dál. Ale záleží na každém, kdo co chce do chovu dostat a od koho.
Též se mě to nechce věřit. V Čechách a konkrétně okolo Prahy také znám několik chovatelů, kteří mají poměrně širokou nabídku ptáků.Člověk se nesmí nechat unášet osobními dojmy a dělat konkrétní závěry. Řekl bych, že dneska už to není až takový problém, domluvit si ptáka z větší dálky přes kamarády, známé apod, pokud si člověk na cestu netroufne či nemůže. konkrétně ke mě jezdí na ptáky docela hodně lidí z Prahy, Brna či Ostravy.
Jestli si někdo domlouvá koupi tak, aby mu do chovu přivezl papouška kamarád, tak to bych nikdy neudělala. Splest se může člověk sám , ale pokud pak špatnou koupí viní kamaráda je to zlé. Bohužel mám dost špatných zkušeností s lidma, takže kupuju jen tam, kde to znám. A bohužel i dost známých chovatelů nemá tu kvalitu a hlavně zdraví u ptáků, které je potřeba. Zatím jsem se setkala s honě chovateli, co prodávají ptáky mezi dveřma. O takovou koupi nestojím. Bič a pryč a pak to chcípne. Asi máte všichni jen pozitivní zkušenosti, já bohužel ne.
A ještě dovětek vidíte, že i kvám jezdí hodně lidí z Prahy. Pročpak si nekoupí papouška u Prahy, když je tady tolik chovatelů? Asi nejsou u Prahy chovatelé buď tak známí a nebo kvalitní, že se lidi rozhodnou vážit cestu raději dál než koupit u domu. Já také jedu raději dál než bych koupila u Prahy, havně od někoho, kdo to má celoročeně ve sklepě a hlavně po tmě.
Žádnou souvislost mezi geografickými faktory a kvalitou ptáků jsem zatím neobjevil. Mám to chápat, že tedy i u Vás lidé kupují špatné ptáky jen proto, že jste čechanda? Nebojte, znám zase spoustu moraváků, kteří rádi jezdí do Čech. Chovatelství je také o nových přátelstvích, výměnách atd. Každopádně bych zmínil ještě jeden a docela zásadní faktor a tím je nedočkavost a touha chovatele či budoucího držitele po nových papoušcích. Déle chovající to jistě znají. Zrovna když se nový druh shání, nikde není k mání :). A touha mít nové kamarády mnohdy člověka vyžene i pěkně daleko. Nadšenci a nedočkavci chtějí mít papoušky hned, není to o tom, že by se na Moiravě či v čechách chovalo specifické spektrum druhů.
Děkuji za reklamu, ale ještě si nikdo nestěžoval a lidi se ke mně vrací. Takže se o mojí kvalitu papoušků nemusíte bát. Někteří dlouholetí známí mají ode mně papouška zadarmo, protože vím kam jde. Takže to asi u mně tak špatné neni.
Pane Štěpáne opravdu zase super příspěvek. "lidi si u Vás kupují špatné ptáky" Vy už jste ode mně nějakého papouškla měl že můžete hodnotit? Hodnotí kupující a jak vidíte i podle fotek papoušci byť nedokrmení jsou super. Nebo myslíte že odchovávám šmejdy? že se k tomu ve vašem příspěvku takhle stavíte? Dost mně mrzí že píšete o něčem a u mě jste v životě nebyl. Navíc já mám jen pár párů abych se mohla o vše řádně postarat a abych viděla papoušky celý den a ne jen při krmení.
No,nedá mi to. Pani Orino, inzerujete pyrury a nabízíte, že je dovezete k nějaké konkrétní stanici metra.Je to tak? Takže kupující vidí papouška poprvé u toho metra. Takže si odporujete!
Paní Orino, prosím přečtěte si ještě můj příspěvek jednou bez osobního zaujetí. Píšu tam pravý opak. Ptám se Vás, jelikož píšete že v čechách nejdou sehnat mnohdy kvalitní ptáci, zda si myslíte také, že odchováváte špatné ptáky, jen z toho důvodu, že je odchováváte v Čechách :) Já si myslím, že je to blbost, že i Vy můžete odchovávat pěkné ptáky nezávisle na místě bydliště.
*** Pyrury zlutoprse jsou mutace zelenolichich. O tech uz najde dost informaci.
Promiňte za blbý dotaz ,ale nechápu ty mutace(jsem začtečník).Jakože ,pyrura žlutoprsá a zelenolica je jedna a ta samá akorát jiný druh?
mooc děkuji za vysvětlení