nemohu najít žadné informace o tom to druhu. Zajímalo by mě jestli je naročný na chov, zda se mladě muže naučit mluvit...? jaká je cena?děkuji za odpověďi
cena se pohybuje od 1500 - 2000 kc . Uz jsem jednu pyruru slysel mluvit, ale neni to zrovna druh, ktery by porad neco rikal. Pyrury zlutoprse jsou mutace zelenolichich. O tech uz najde dost informaci.
Za prvé jsem si nevšimla, že zadavatel (ka) mluví o ručně dokrmené pyruře, ale i tak si myslím, že přírodní dokrmená by se za ty 2 tisíce dala pořídit.
pro 48.172 : pokud sledujete aspon trosku inzerci, tak jiste vite, ze ta cena se tak pohybuje. Samozrejme nemluvim o rucne dokrmene, ktera bude o neco drazsi. Nic mene i tu jsem jiz videl v inzerci za 2000 kc.
Já měla nabídkui 2000 Kč za pár.Odchovaní pod rodiči.
Pokud byste chtěla jako mazla, tak pyrura nemusí být ručně dokrmená. Když si ji vezmete hned jak začne sama zobat, ochočí se stejně dobře. Mluvka to ale v žádném případě není.
no to bych brala. Mám v plánu letos postavit voliéru a rada bych do ní pořídila tyto papoušky. Proto zatím se snažím zjištovat informace, jelikož moc článku o tomte druhu není.
Dobrý deň u žltoprsých je rozumná cena do 150 € za pár. Za 2000 Kč / pár ich s určeným pohlavím nezoženiete. Vezmite si že len DNA by stálo 700 - 800 korún takže samotné cena vtáka by bola cca 600 Kč čo je zatiaľ nie príliš reálne. Za túto sumu si však môžte kúpiť p. hnedouché. S pozdravom LB
Oni lidi rádi snižují cenu před koupí a sami potom když chtějí prodat, tak by cenu hnali nejraději do miliónů. Netýká se to jen pyrur, ale žaků, amazoňanů a jiných papoušků. Na ifauně se kolem cen často rozpoutá bitva, hlavně když by chtěl někdo udávat cenu žaka za 7-8 tis. To samé je teď u pyrur. Hnědouché tak seženete. Tak si kupte levnější druh, aby vás to tolik nestálo. To víte že třeba cruentáta nebo perláta vyjde ještě dráž než hypoxantha. Musíte tedy uvažovat podle své kapsy a druhu papoušků. A nebo čekat až se toho bude chtít někdo zbavit. Ale to má také svoje důvody a zdravého ptáka nikdo pod cenou neprodá.
Pokud se dotazujete přímo mě, tak já jsem koupila hypoxanty 1 ks za 3.000,- Kč sama prodávám za 2.500,- Kč Jsou nedokrmení. A pro ilustarci posílám dvě fotografie nedokrmených papoušků z mého chovu, které jsem prodala novým majitelům.
Někdy je důležitější než cena prodat papouška lidem, kteří se umí dobře postarat. Co je platné dobře prodat, když pak vidíte jak papoušek u někoho strádá. Některým lidem nepatří do ruky ani andulka, natož větší papoušek. Jenže bohužel se do lidí nevidí, tak se člověk někdy splete a to potom mrzí víc než všechny peníze, které byly z prodeje. Oni ty tzv.vydělané peníze jdou stejně zase papouškům na krmení a ovoce, které není zrovna dvakrát laciné.
pro Orinu:
Vaše stránky se mi líbí, zejména fotky pyrur. Já jsem začátečnice, chovám 2 páry rozel a alexandra malého, proto chci rozšířit svůj chov. Pyrura se mi líbí a ráda bych si pořídila pár, samozřejmě cenu budu respektovat... :-) a 2500kč není tak hrozný :-)
To záleží kde bydlíte a jestli nemáte třeba možnost koupit pyrury na Moravě od ing.Blažka nebo ing.Eliáše U mě teď žádná mláďata nebudou. Možná až kolem vánoc, ale záleží jestli zahnízdí.
Já marně už nějaký čas sháním v Čechách letošní samičku p. žlutoprsé, respektive mutační zelenolící (skořice, pineapple,..). A nic!! Kdyby někdo měl, byla bych vděčná