Aktuálně: 3 732 inzerátů209 888 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Může rosela vychovat korelu

anonymní (neregistrovaný) 10.06.2012, 21:44:10 xxx.xxx.155.190
JSEM ZADAVATELKA A ČTU AČTU A ČTU...HEZKÝÝÝ, MÁM RADOST
fylip
fylip 12.06.2012, 09:29:05 xxx.xxx.162.247
Dáša, tak radost netrvala dlouho. Nejspíš to bylo tím, že v budce byly i korely a tím pádem staří poznali rozdíl, ale všechny mladé rosely z budky zmizly. Ve voliéře jsem je nenašel, takže je samice nejspíš sežrala. Korely nechala a dál je se samcem krmí. Musel jsem to aspoň zkusit, jinak by se mladé ani nevylíhly a samice penanta by vajíčka sežrala. Na druhé snůšce už seděla normálně a zrovna včera jsem po kontrole budky zjistil pět vylíhlých, nakrmených mladých. Nejstarší mohlo mít maximálně dva dny. :)
anonymní (neregistrovaný) 12.06.2012, 17:29:47 xxx.xxx.100.108
fylipe, to je mi líto, já kdysi před lety dopadla stejně, korely si rozelat ani nevšimli, nekrmili je a jak už jsem psala, víckrát jsem to nezkoušela :-( dasa009
fylip
fylip 13.06.2012, 20:43:30 xxx.xxx.162.247
Dášo, bohužel. Známému penanti taky nekrmí mladé a letos už podruhé podložil pod korely. Korely se perektně střídali už na vajíčkách. Jejich vajíčka odebral - každý rok jsou neoplozené, takže v samci bude pravděpodobně chyba, protože jinak to je harmonizující pár, který se i v sezení jak už jsem psal střídá. Loni mu vychoval čtyři penanty, letos mu zrovna vylétají, bohužel ale jen tři, čtvrté mladé uhynulo hned po vylíhnutí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.