Dáša, tak radost netrvala dlouho. Nejspíš to bylo tím, že v budce byly i korely a tím pádem staří poznali rozdíl, ale všechny mladé rosely z budky zmizly. Ve voliéře jsem je nenašel, takže je samice nejspíš sežrala. Korely nechala a dál je se samcem krmí.
Musel jsem to aspoň zkusit, jinak by se mladé ani nevylíhly a samice penanta by vajíčka sežrala.
Na druhé snůšce už seděla normálně a zrovna včera jsem po kontrole budky zjistil pět vylíhlých, nakrmených mladých. Nejstarší mohlo mít maximálně dva dny. :)
fylipe, to je mi líto, já kdysi před lety dopadla stejně, korely si rozelat ani nevšimli, nekrmili je a jak už jsem psala, víckrát jsem to nezkoušela :-( dasa009
Dášo, bohužel. Známému penanti taky nekrmí mladé a letos už podruhé podložil pod korely. Korely se perektně střídali už na vajíčkách. Jejich vajíčka odebral - každý rok jsou neoplozené, takže v samci bude pravděpodobně chyba, protože jinak to je harmonizující pár, který se i v sezení jak už jsem psal střídá. Loni mu vychoval čtyři penanty, letos mu zrovna vylétají, bohužel ale jen tři, čtvrté mladé uhynulo hned po vylíhnutí.