Obecně jsou zpěváci dobré chůvy, četla jsem, že vykrmily dokonce i kakaďáky. Ale o rozele jsem nic podobného nikdy neslyšela. Z vlastní zoufalé zkušenosti vím, že korela nekrmila cizí mládě /pyruru/ Raději bych neexperimentovala pokud to není nezbytné.
Pro 174,89
Miminka korelek od malička sedí a pyrurky se "válí" mohli si myslet, že je nemocná a proto ji nekrmily
K dotazu přidám větu, která zde velice často zaznívá - Pokaždé jde o jedince a každý jedinec je jiný !!!
Jednou jsem podložil andulce jinou andulku a ta ji zabila a mám jinou, která mi dokrmí snad cokoli nyní má tři adoptivní miminka a bez problému :-)
Přemýšlely jsme teoreticky, protože kamarádce uhynula samice a má doma rosely, tak se ptala zda by je mohla podložit. Já jsem tohle nikdy neskoušela, ale i tak je to zajímavý dotaz, tak proto se ptám.
já odzkoušela osobně rozelku pod korelou - nefunguje to. Zřejmě proto, že rozelátko se kroutí a válí, korelky způsobně sedí na nožkách.Proto staří válející se rozelku považují za vadnou a ani si jí nevšimnou. A byl to pár, který perfektně odchovával, bohužel opravdu jen svoje mláďata. dasa009
Také něco přidám do diskuze,včera jsem musel někam umístit 5ti denní mládě od zpěváku tak jsem ho dal k Rozelám žlutolícím maj v budce 4 svoje mladé.Dneska jsem kontroloval budku malej zpěvák je nakrmenej a v pohodě ho nová rodina přijala : )
Taky se přidám. Penanti mi letos žrali první snůžku, proto jsem zachráněné vajíčka podložil právě pod sedící korely. Samice i samec seděli na všech vajíčkách a teď se starají i o již vylíhlé mladé a mezi korelama a roselama nedělají rozdíly.