Aktuálně: 3 426 inzerátů217 636 diskuzních příspěvků18 335 uživatelů

vajca odebrat?

Marťa (neregistrovaný) 16.05.2012, 19:12:48 xxx.xxx.106.123
Mám Kakarici po více jak 30 dnech sezení vajca odebrat? Samička je neustále v budce, jen se chodí v rychlosti napapat, napít a hnet zpět, vajca nejsou oplozená jak jsem koukala do budky před třemi dny.....hned začala divočit lítat jak splašená a byla hrozně nervózní, že ji tam lezu a poté trvalo asi tři hodiny než se rozhodla do budky znovu vlíst, mám strach že když je odeberu, bude nějaká nesvá, nebo agresivní třeba na samečka nebo tak ... nemám s tím zkušennost prosím poraďte někdo. Nikde jsem nenašla v jiných vláknech odpověď.
nomis
nomis 16.05.2012, 20:07:49 xxx.xxx.65.97
Dobrý večer, vajíčka postupně odeberte všechny . . . Nebojte určitě se z toho otřepou a zvládnou to . .Hodně ůspěchů . .
Marťa (neregistrovaný) 16.05.2012, 21:22:30 xxx.xxx.106.123
Začnu zítra s odebíráním a uvidíme,snad to Kakarína zvládne, je moc starostlivá, což je určitě dobře, ale už se mi to zdá moc dlouho. Taky stratila docela dost peří na břiše - vše si nejspíš vytrhala sama :-( ....tak mám o ni také starost. Děkuji za radu a pěkný večer
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 21:53:03 xxx.xxx.4.166
Já bych jí to naopak nechal...nevíte kolik má vajec a od kolikátého nasedla, co když jsou ještě OK? papoušci většinou poznají když jsou špatné a slezou z nich sami....A papoušci mají vajíčka....vajca :D
Marťa (neregistrovaný) 17.05.2012, 10:49:22 xxx.xxx.106.123
Od prvního vajca ( vajíčka ) je to dnes 35 dní. Nasedla od druhého, tj. od druhého a sedí 31 dní. Vajec ( vajíček ) má celkem čtyři, snášela po 3-4. dnech. Pokud se mají líhnout v rozmezí 20-22 dnů jak jsem již vysondovala na netu, tak už u posledního přetahuje. Jak jsem již psala koukala jsem do budky a jsou prázdná, myslím, že už by se to mělo dát poznat když je to tak dlouho. Dnes jsem odebrala jedno z vajec a Kakarína sedí dál ani si toho zatím nevšimla. Odebrala jsem první snesené vajíčko ;-) na kterém jsem si udělala puntík a je prázdné.Právě jsem měla obavy, když je pipka tak starostlivá, aby vůbec ze snůšky odešla sama, proto ten dotaz, zda odebírat nebo neodebírat Jinak u nás odkud pocházíme se říká vajca a nebo véca ;-) díky za reakci

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.