Aktuálně: 3 734 inzerátů212 263 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

A. oratrix

anonymní (neregistrovaný) 13.05.2012, 19:55:52 xxx.xxx.49.1
Dnes jsem našel v budce u tříletých oratrixů dvě vejce. Včera tam nic nebylo. Pár jde perfektně k sobě, ale přece jen tříletí ptáci. Nedoufám, že budou oplozené, ale ta velikost. To vlevo je normální velikosti.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2012, 15:16:10 xxx.xxx.4.166
První vejce bývají velikostně jiné i u jiných druhů ptáků, já sem to měl tak u rosel, korel, andulek, kakariků...Ale takový rozdíl jsem teda ještě nepozoroval :) Je to zajímavé....
anonymní (neregistrovaný) 14.05.2012, 15:28:06 xxx.xxx.88.1
Třeba u vínorudých byl poprvé také mírný rozdíl, u xanthopteryxů ne. Ale toto je velikost slepičího vejce. Nechápu , jak to ze sebe dostala a ještě je zajímavé to, že během 24 hod obě dvě vejce. Byl to šok. V tom větším není bílek, to druhé je dobré.
Michal (neregistrovaný) 14.05.2012, 17:58:45 xxx.xxx.4.166
To nechápu, že během jednoho dne...?To ani není nějak možné, určitě máte DNA, a je asi blbost že by to byly dvě samice,že...A bílek tam není? a co v něm je potom??
anonymní (neregistrovaný) 15.05.2012, 14:52:37 xxx.xxx.48.1
Je to určitě pár / DNA / i chování a vzhled / hlava samce /. Už se pokoušeli pářit a vždy byl samec na místě samce . Také nechápu, jak mohla snést dvě během 24 hodin. Asi to velké šlo těžko a bylo v ní déle a proto pak vypadlo ve stejný den i to druhé. V tom velkém je pouze ve špičce žloutek jinak je prázdné. Ale nebylo na ní poznat, že by měla nějaký problém se snášením. Nevím.... nic podobného jsem jěště nezažil.
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.