Dnes jsem našel v budce u tříletých oratrixů dvě vejce. Včera tam nic nebylo. Pár jde perfektně k sobě, ale přece jen tříletí ptáci. Nedoufám, že budou oplozené, ale ta velikost. To vlevo je normální velikosti.
První vejce bývají velikostně jiné i u jiných druhů ptáků, já sem to měl tak u rosel, korel, andulek, kakariků...Ale takový rozdíl jsem teda ještě nepozoroval :) Je to zajímavé....
Třeba u vínorudých byl poprvé také mírný rozdíl, u xanthopteryxů ne.
Ale toto je velikost slepičího vejce. Nechápu , jak to ze sebe dostala a ještě je zajímavé to, že během 24 hod obě dvě vejce. Byl to šok. V tom větším není bílek, to druhé je dobré.
To nechápu, že během jednoho dne...?To ani není nějak možné, určitě máte DNA, a je asi blbost že by to byly dvě samice,že...A bílek tam není? a co v něm je potom??
Je to určitě pár / DNA / i chování a vzhled / hlava samce /. Už se pokoušeli pářit a vždy byl samec na místě samce . Také nechápu, jak mohla snést dvě během 24 hodin. Asi to velké šlo těžko a bylo v ní déle a proto pak vypadlo ve stejný den i to druhé. V tom velkém je pouze ve špičce žloutek jinak je prázdné. Ale nebylo na ní poznat, že by měla nějaký problém se snášením. Nevím.... nic podobného jsem jěště nezažil.