Prosím o radu - namakala jsem mníškovi u obou očí malé hrbolky, výstupky jakoby se stroupky. Kvůli hustotě opeření ale nic nevidím. Občas se zaškrabe, ale myslím, že tak nějak v normálu. Děkuji.
dobrý den, když to není viditelné, těžko po netu poradit. Myslím, že nikdo neodpovídá, protože dle vašeho dotazu nejde o žádný závažný problém, který by byl obvyklý či běžný u daného druhu. Pokud vás to znepokojuje, nechte papouška prohlédnout veterinářem.
Je to můj první papoušek a veterináře máme cca 80 km, proto se ptám tady u zkušených. Jinak je normální, papká dobře, veselý...Přikládám foto, ale taky asi moc nepomůže.
A jsou to opravdu výstupky z kůže, jako boule? Jiní už tady dříve dělali paniku s tím, že nahmatali nově rostoucí peříčka, která jsou krátká a tvrdá, protože jsou ještě v obalu, v jakémsi "brčku"... Takže lépe a detailněji popsat. Pokud na sebe nechá sáhnout, pořádně peří proberte a prohlédněte, oč se vůbec jedná. Pokud jsou to stroupky, mohl se i intenzivněji škrábat.
Díky moc za Váš zájem pomoci. Je to maličká, jakoby boulička, s něčím ostrým naomak.
Na téhle straně trošinku větší. Jo, on drží, dokonce se u toho rozplývá :-) už jsem si na něj vzala i silné brýle, ale vidět nic není, rozhrnout to až na kůži úplně kvůli hustotě nejde.
Je pravda, že mu teď padají ta prachová peříčka.