Aktuálně: 3 424 inzerátů217 526 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Nemocná Korela

Pavel (neregistrovaný) 07.05.2012, 20:06:34 xxx.xxx.226.155
Dobrý den, naše cca 2 roky stará korela bohužel dostala zřejmě špatné krmivo a propukl u ní průjem který jsme vyléčili během několika dní přípravkem Acidomid H pták se naprosto vzpamatoval ale místo průjmu mi přijde že má spíš zácpu. Trus mu dělá shluky pod zadkem je hodně unavený a načepejřený, stále pospává.Podle informace že v případě že bude mít lehce vystouplou hrudní kost jsme mu začaly podávat Sulfacox po 3 dnech zatím žádá změna. Žere i pije, předem děkuji za radu.
Michal (neregistrovaný) 07.05.2012, 20:48:35 xxx.xxx.4.166
Podle popisu mi to přijde na Kokcidiózu...Sulfacox by měl být správná volba na odčervení, záleží, zda není příliš pozdě....Dejte ho to tepla, do klidu, a uvidíte snad se s tím vyrovná...Doporučil bych preventivně přeléčit tím sulacoxem i ostatní ptáky, abyste případně předešli dalším problémům...
Pavel (neregistrovaný) 07.05.2012, 20:53:34 xxx.xxx.226.155
Děkuji za odpověď, mohu se zeptat za jak dlouho by se mělo projevit zlepšení?
Michal (neregistrovaný) 07.05.2012, 23:11:24 xxx.xxx.4.166
To bohužel nevím, já měl problém s Kakarikem, a ten mi uhynul, ostatní jsem přeléčil, a problém ani nenastal...
Michal (neregistrovaný) 07.05.2012, 23:11:55 xxx.xxx.4.166
* preventivně přeléčil
anonymní (neregistrovaný) 08.05.2012, 07:43:12 xxx.xxx.74.6
Na 99% som presvedčený, že so o kokcidiozu nejedná. U papagájov je veľmi zriedkavá. Michal to má trochu popletené, Sulfacox sa nepoužíva na odčervenie. Korela môže byť začervená, ale na to je Panacur, Chemisole a ďalšie prípravky. Začnite podávať do vody rozmačkaný cesnak /najlepšie by bolo keby Vám ho i žral skúste mu ho nakrájať na plátky / dajte mu bazové bidlo na okus a keď nie je zoslabnutý tak si zožeňte niečo na odčervenie.
Michal (neregistrovaný) 08.05.2012, 09:20:44 xxx.xxx.4.166
Jelikož se pohybuji v okruhu chovatelů(ne jen papoušků), tak mi to poradil známí, že podobnépříznaky jsou kokcidiozy, u meho kakarika bych tomu veril, je to takove prasatko, krmeni prva vyhaze z misky a pak je zere ze zeme, takze bych se nedivil kdyby sezral nejaky bacil..A na co se teda pouziva Sulacox? Díky :)
anonymní (neregistrovaný) 08.05.2012, 09:42:14 xxx.xxx.100.108
podle popisu je to začervení, už i ten průjem byl zřejmě toho příznakem, trus se pak lepí v okolí kloaky. Každopádně léčit chemicky, česnek je spíše jenom prevence, veterinář by se vám vysmál. Chemisol je velmi účinný, bohužel při velkém začervení může údajně dojít k problémům při "čištění" střeva a k úhynu papouška.
anonymní (neregistrovaný) 08.05.2012, 10:01:33 xxx.xxx.74.6
Pre Michala. Sulfacox sa používa pri liečbe kokcidiózy u králikov a hydiny. Pre 100 108. cesnak som radil preto, že maliteľ postihnutej koreli nemusí mať doma žiadny prípravok na odčervenie a dokedy ho zoženie, tak nech mu ho dovtedy dáva, určite tým nič nepokazí, práve naopak.
anonymní (neregistrovaný) 08.05.2012, 10:43:16 xxx.xxx.100.108
Pro 74.6 Já česnek dávám taky, pravidelně, jako prevenci - buď do vody nebo rozmačkám přímo na zrní :-) To nebyla náražka na vaši radu, jen názor veterináře, kterému jsem se zmínila, že ho dávám :-)
Dana (neregistrovaný) 24.05.2012, 18:09:34 xxx.xxx.11.17
Dobrý den, prosím o radu - máme 6 let Korelku, od dnešního rána leží na dně klece a není shopna se pořádně hýbat. Jen natáčí hlavičku kolem dokola, občas roztáhne křídla. Byla jsem s ní u veterináře - ten mi řekl, že to může být mrtvička, nebo nachlazení a ať jí dávám z injekce hodně pít - má i průjem. Nevíte prosím o co se opravdu jednat - jestli se takhle náhodou netrápí. Mám jí vyndanou z klece, přikrytou hadrem a je ve tmě, kde spí. Díky za rady

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.