Tak u mě jsou vylíhlí nějací penanti a korely, přesně je nespočítám kvůli agresivitě samice. Penanti jsou zatím pod korelama, protože samice první snůšku rozbila. Korely krmí penanty i korely stejně - zatím.
Dále penanti sedí na druhé snůšce - pěti oplozených vajíčkách. Vousáčům jsem předvčerem vynedal snůšku. Všechny vajíčka byly oplozené, ale mladé byli uvnitř mrtvé, vypadalo to, že se nedokázaly proklubat ven. Samice nejdříve splašeně létala po voliéře a byla dost hlučná, teď už jsem je ale viděl se samcem při páření a to už po druhé za den, takže snad zahnízdí po druhé a bude to úspěšnější.
Jinak králováci, v které jsem už letos doufal se pořád pářili, teď už se jen krmí a o budku samice ztratila zájem, tak snad to vyjde příště.
Amazónci a Eklektusi jsou ještě mladí i když jsem viděl oba páry, jak se krmí. Amazónci harmonizují tak, jak to nevidím u žádného ze svých párů. Pořád si probírají peří, hrajou si spolu, spí spolu v budce a někdy si tam hrají i přes den. Samici Eklektuse už se perfektně zpravil ocas, ale ještě to není na 100% a viděl jsem jí, jak nakukuje do budky. Nic si od toho neslibuju, ale i z toho jsem měl radost.
A. vinacea /i když amazoňani dnes nejsou žádná výhra, vzhledem k vynaloženým prostředkům a času/, ale krásní jsou pořád stejně i když " love jdou dolů " a ten pocit , když čekáte jestli se vylíhnou a staří budou krmit, se nedá přepočítat na peníze nikdy. Holt jsme postižení........
Postižení jsme, ale že jdou "love" dolů za to si můžeme taky sami. Každý, aby prodal, žene cenu stále níž a níž. Už jste někdy v dnešní době koupil housku za 50 halířů? Asi ne, v žádném krámě. Spíš to je víc než míň. A taky je housek, že nevíme kterou vybrat. Kdyby se lidi drželi vyšší ceny a nepodráželi se předháněním kdo to bude mít levnější, tak by se taky ceny držely a nepadaly by jako švestky na podzim.
Rohlíky nebo jiné pečivo si prostě koupit musíte, ale ostatní "zájmové" řekněme věci již k životu nejsou tak nutné . Pokud máte zájmový chov a nechcete šidit rodinný rozpočet tak jdete i s cenou dolů . Prostě ta kupní síla lidí klesá a klesat bude ještě více.
take ja něco přidam.Už jsou na světě Pyrrury hnědouche jsou celkem3 a jedno se nevylíhlo ale i to je pěkné.jinak jsem dnes odstavila kakariky čč 6mladat a už to pípa i u dalšího paru.takže u mě se zatím daří a Vam všem přeji to samé.chovu zdar LIBA
Zde jeden z konečných dvou mladých barnardů límcových. Vyletěli čtyři, ale dva postupně uhynuli nejspíš při prudkých nárazech či pádech na zem. Mřížka v okně je zde proto, že se mi pár při výletu mladých pobil a samec samičce naštípl zobák a tak jsem samici musel umístit ven, téměř nebyla schopna se sama najíst, jen měkké krmivo. Nyní už i šplhá po pletivu a louská i suchá semena. Samec se tedy staral o mladé sám.